Gratis wijzigen of annuleren

Tot 24 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen of annuleren
Laagste Prijs Garantie

Bespaar tot 50% op autoverhuur

Laagste Prijs Garantie
Alle prijzen zijn inclusief

Onze prijzen zijn inclusief CDW, diefstal cascoverzekering, luchthaventoeslag, belastingen etc.

Alle prijzen zijn inclusief

Luchthaven Alicante AUTOVERHUUR | Huurwagen Luchthaven Alicante

Vind een goedkope huurauto met Express Auto Huren in Luchthaven Alicante. Kijk niet verder, wij bieden hier U een all-inclusieve prijsvergelijking tussen meerdere autoverhuur merken. Vul uw gewenste pick-up locatie in en selecteer Uw reisdatums. Dan krijgt U een eenvoudige real-time overzicht waar U alle autoverhuur bedrijven kunt vergelijken in Luchthaven Alicante.

GEEN PROBLEMEN MET VERZEKERINGEN!

Als U boekt met ons heeft U geen problemen na aankomst in Luchthaven Alicante met extra verzekeringen of andere verkoop trucs. Onze prijzen zijn over het algemeen inclusief; all-risk verzekering, diefstal verzekering, aansprakelijkheids verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. De all-risk verzekeringen hebben meestal een eigen risico tussen de 300 en 1500 euro en deze eigen risico kunt U ook afkopen voor een klein bedrag tijdens U boeking online. Wat ook belangrijk is dat U een reservering kunt veranderen of opzeggen tot 24 uur voor het ophalen van de auto in Luchthaven Alicante.

BETERE PRIJZEN DAN ALS U DIRECT BOEKT

Vanwege onze grote volumes kunnen wij huurauto's goedkoper aanbieden in Luchthaven Alicante dan wanneer je direct boekt met het autoverhuurbedrijf. Kijk zelf op hun website en U zult zien dat onze prijzen lager zijn dan op hun site. Het verschil kan oplopen tot 40% goedkoper. Wij werken met meer dan 1100 autoverhuur bedrijven over de hele wereld. Wacht niet meer en neem een kijkje naar onze autoverhuur aanbiedingen in Luchthaven Alicante!

Onze populairste bestemmingen in Luchthaven Alicante

Luchthaven - Alicante

Groundfloor Level -2, P45-p46. , Alicante Airport - El Altet, Alicante , 03195

Alicante - Calpe

Av. Generalitat Valenciana 1 , Calpe , Alicante , 03710

Alicante - Treinstation

Estación Adif. Terminal Ave. Avda. De Salamanca 1, Avenida De Salamanca 1, Alicante, 03005

Alicante - Centro Melia - Hotel

Plaza De La Puerta Del Mar, 3, Alicante, 03002

Luchthaven Alicante Informatie

Alicante is een havenstad in Spanje aan de Costa Blanca, de hoofdstad van de provincie Alicante en van de Spaanse provincie Alicante, in het zuiden van de Valenciaanse Gemeenschap. Het is ook een mediterrane historische havenstad. De bevolking van de stad Alicante juiste was 328,648, geschat vanaf 2015 ranking als de tweede grootste stad van de Valenciaanse. Inclusief in de buurt van gemeenten, had de agglomeratie Alicante 452,462 inwoners. De bevolking van de agglomeratie (met inbegrip van Elche en satelliet-steden) was 757,085 vanaf 2014 schattingen, ranking als de achtste grootste metropool van Spanje.

Geschiedenis

Het gebied rond Alicante is al meer dan 7000 jaar bewoond. De eerste stammen van jager-verzamelaars naar beneden verplaatst geleidelijk uit Midden-Europa tussen de 5000 en 3000 voor Christus. Enkele van de vroegste nederzettingen werden gemaakt op de hellingen van de berg Benacantil. Door 1000 voor Christus begonnen Griekse en Fenicische handelaren voor een bezoek aan de oostkust van Spanje, tot de oprichting van kleine handel havens en de invoering van de inheemse Iberische stammen aan het alfabet, ijzer en het aardewerk wiel. Door de 3de eeuw VC begon de rivaliserende legers van Carthage en Rome te binnenvallen en strijd voor de controle van het Iberisch schiereiland. De Carthaagse algemene Hamilcar Barca gevestigd de versterkte nederzetting van Akra Leuka (Grieks: Ἄκρα Λευκή, wat betekent "White Mountain" of "White Point"), waar Alicante staat vandaag.

Economie

Tot de wereldwijde recessie die begon in 2008, was Alicante een van de snelst groeiende steden van Spanje. De giek hing af deels op het toerisme gericht aan de stranden van de Costa Blanca en met name op de tweede woonplaats-constructie-boom, die begon in de jaren 1960 en nieuw opnieuw leven ingeblazen door de late jaren 1990. Diensten en openbaar bestuur spelen ook een belangrijke rol in de economie van de stad. De bouw-boom heeft veel milieu-overwegingen aan de orde gesteld en zowel de lokale autonome regering en de gemeenteraad onder controle door het Europees unnion. De schommeling van de bouw was het onderwerp van hete debatten tussen politici en burgers. De laatste van vele openbare veldslagen heeft betrekking op de plannen van de haven autoriteit van Alicante voor de bouw van een industrieterrein op reclaimed land tegenover de stad kuststrook, in strijd met lokale, nationale en Europese regelgeving. (Zie de haven van Alicante voor details).

De stad fungeert als het hoofdkwartier van de Europese unnion het Bureau voor harmonisatie binnen de internemarkt en een aanzienlijke bevolking van de Europese openbare werknemers daar wonen.

De campus van de Universiteit van Alicante ligt in San Vicente del Raspeig, grenzend aan de stad Alicante in het noorden. Meer dan 27.000 studenten deelnemen aan de Universiteit.

Sinds 2005 Ciudad de la Luz, een van de grootste filmstudio's in Europa, heeft zijn basis in Alicante. De studio heeft de Spaanse en internationale films zoals Asterix op de Olympische spelen door Frédéric Forestier en Thomas Langmann, Manolete door Menno Meyjes geschoten.

Klimaat

Alicante geniet van milde wintertemperaturen, hete zomers en weinig regen, geconcentreerd in Equinoctiael perioden. Het klimaat van Alicante regio volgens de classificatie van Köppen klimaat is hete semi-aride klimaat (BSh). Gemiddeld de temperatuur varieert tussen 17.0 ° C (63 ° F) en 6,5 ° C (44 ° F) in januari, en tussen 30,8 ° C (87 ° F) en 21.5 ° C (71 ° F) in augustus, met een gemiddelde jaartemperatuur van 18.3 ° C (65 ° F). Dagelijkse variaties in temperatuur zijn over het algemeen klein vanwege de stabiliserende invloed van de zee, hoewel af en toe perioden van westelijke wind temperatuurveranderingen van 15 ° C (27 ° F) of meer kunnen produceren. Seizoensverschillen in temperatuur zijn ook relatief klein, wat betekent dat de winters mild zijn en de zomers heet zijn.

De gemiddelde neerslag is 311 mm (12,2 inch) per jaar. De koude daling betekent dat September en oktober de natste maanden zijn. Neerslag kunnen hevige, bereiken van meer dan 200 mm (8 inch) in een periode van 24 uur, die tot ernstige overstromingen leiden. Vanwege deze onregelmatigheid, slechts 35 regenachtige dagen gemiddeld per jaar zijn waargenomen en het jaarlijks aantal uren zonneschijn is 2,953.


Belangrijkste bezienswaardigheden

Onder de meest opvallende kenmerken van de stad zijn het kasteel van Santa Bárbara, die hoog boven de stad en de haven van Alicante zit. Dit laatste was voor bittere controverse in 2006-2007 zoals bewoners, met succes, gestreden om te voorkomen dat het wordt omgezet in een industrieterrein.

Het Santa Bárbara-kasteel ligt op Mount Benacantil, met uitzicht op de stad. De toren (La Torreta) aan de top, is het oudste gedeelte van het kasteel, terwijl een deel van de laagste zone en de muren werden bijgebouwd verderop in de 18e eeuw.

De promenade Explanada de España, omzoomd door palmbomen, is geplaveid met 6,5 miljoen marmeren vloertegels creëren een golvende vorm en is een van de meest mooie promenades in Spanje. De Promenade strekt zich uit van de haven van Alicante naar de Gran Vía en eindigt bij het beroemde standbeeld van Mark Hersch. Voor de mensen van Alicante is de promenade de ontmoetingsplaats voor de traditionele Spaanse paseo, of wandeling langs de waterkant in de avonden, en een ontmoetingsplaats voor buiten muziekconcerten. Aan het eind van de Boulevard is een monument van de kunstenaar Bañuls van de 19e eeuw.

Barrio de la Santa Cruz is een kleurrijke wijk van de oude stad, gelegen op het zuidwesten van het kasteel van Santa Bárbara in Honduras. Haar kleine huizen klimmen op de heuvel leidt tot de muren en het kasteel, door smalle straatjes versierd met vlaggen en tobben van bloemen.

L'Ereta Park is gelegen aan de voet van Mount Benacantil, onderweg naar het kasteel. Het loopt van het Santa Bárbara-kasteel naar het oude deel van Alicante en bestaat uit verschillende niveaus, routes, dekken en rest stopt die bieden een panoramisch uitzicht op de stad.

El Palmeral Park is een van de favoriete parken van Alicante's burgers. Het omvat wandel routes, kinder speelplaatsen, vijvers en brooks, picknicktafels en een auditorium voor concerten.

Slechts een paar kilometer van Alicante aan de Middellandse Zee ligt het eiland Tabarca. Wat was ooit een toevluchtsoord voor Barbarijse zeerovers nu een mooie toeristische trekpleister is.

Andere bezienswaardigheden zijn:

De basiliek van Santa María (14e-16e eeuw), gebouwd in gotische stijl over de vroegere belangrijkste moskee. Andere functies omvatten het hoogaltaar, in rococostijl en de portal, in barokke stijl, zowel uit de 18e eeuw.
Co-Cathedral van St. Nicolaas van Bari (15e-18e eeuw), ook over een moskee gebouwd. Het is de belangrijkste kerk van Alicante en de bisschopszetel.
Klooster van Santa Faz (15e eeuw), gelegen op 5 kilometer (3 mijl) buiten de stad, in barokke stijl.
Defensie torens van de Huerta de Alicante (15e-18e eeuw), gebouwd ter verdediging tegen de Barbarijse piraten. Sommige 20 torens zijn vandaag nog bestaande.
Barokke Casa de La Asegurada (1685), de oudste civiele gebouw in de stad. (s. XVII). Vandaag is het thuis van het Museum van hedendaagse kunst van Alicante.
Casa consistorial de Alicante (18e eeuw), ook in barokke stijl.
Klooster van de Canónigas de San Agustín (18e eeuw).
Gravina Palace (1748-1808), tegenwoordig hosting Gravina Museum of Fine Arts.
Kasteel van San Fernando.

Er zijn een tiental musea in Alicante. Op de tentoonstelling in het Archeologische Museum van Alicante (MARQ) zijn lokale artefacten daterend uit 100.000 jaar geleden tot het begin van de 20e eeuw. De collectie is onderverdeeld in verschillende kamers die vertegenwoordigen de drie divisies van archeologische methodologie: grond-, stads- en onderwater archeologie, met diorama's, audiovisuele en interactieve zones. Het archeologische museum won de European Museum of the Year Award in 2004. Gravina Museum van Schone Kunsten presenteert een aantal schilderijen en beeldhouwwerken uit de 16e eeuw tot de 19e eeuw. Asegurada Museum van hedendaagse kunst herbergt een grote verzameling van twintigste-eeuwse kunst, bestaat voornamelijk uit werken geschonken door Eusebio Sempere.