Heraklion Luchthaven AUTOVERHUUR | Huurwagen Heraklion Luchthaven

Vind je goedkope autoverhuur met Express Auto Huren in Kreta Luchthaven Heraklion. Kijk niet verder, wij bieden hier u een all inclusive prijsvergelijking tussen meerdere autoverhuur merken. Vul uw gewenste pick-up locatie in en selecteer uw reisdatums. Dan krijgt u een eenvoudig real-time overzicht waar u alle autoverhuur bedrijven kunt vergelijken.

Vanwege onze grote volumes kunnen wij huurauto's goedkoper aanbieden dan wanneer je direct boekt met het autoverhuurbedrijf in Kreta Luchthaven Heraklion. We hebben van kleine tot grote auto s, SUVs of huur een exotische voertuig. Wacht niet meer en neem een kijkje naar onze autoverhuur aanbiedingen!

Heraklion is de grote stad en hoofdstad van het grootste Griekse eiland Kreta. Het Archeologisch Museum heeft de overblijfselen van de 3000 - jaar oude Minoïsche beschaving, die groeide rond het nabijgelegen legendarische paleis van Knossos (van Minotaur faam), evenals de Byzantijnse kerken en een goed bewaarde Venetiaanse muur en Fort uit de 15e eeuw.

Heraklion is de hoofdstad van Kreta en een geïndustrialiseerde stad van ongeveer 155.000 bewoners. De moderne stad is dichtbevolkt en verkeer chocked, op de eerste overweldigend de bezoeker. Echter, in de afgelopen jaren dingen hebben begon te veranderen en worden pogingen ondernomen om de schoonheid van de rijke culturele geschiedenis van de stad. Slenteren langs de kustlijn, de stad van de muur, of omlaag een park kan onthullen verschillende historische overblijfselen van potentieel immens belang zijn voor het toeziend oog. De goed geïnformeerde bezoeker zal zitten kundig voor sporen van het verleden onder de stadsuitbreiding van het heden. De kern van de stad is nog steeds ingesloten en gedefinieerd door de Venetiaanse muur, waarin zeven outjutting bolwerken. In het zuidelijkst gelegen van deze, de Martinengo Bastion, is het graf van Nikos Kazantzakis staande op een winderige heuvel met zijn bewegende inscriptie, "Ik hoop voor niets. Ik vrees niets. Ik ben vrij."

Klimaat
Heraklion heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog met een heldere hemel. Droge warme dagen zijn vaak opgevolgd door een systeem van seizoensgebonden winden. De winters zijn mild met relatief weinig regen en zeldzame vorst.

Krijgen
Gelegen in het midden van het eiland, leiden alle wegen naar Heraklion. Heraklion heeft een drukke haven en zeer drukke luchthaven en meestal is het beginpunt voor reizen naar Kreta en nabijgelegen eilanden.

Met het vliegtuig
De website van de luchthaven van Heraklion. Er zijn dagelijks vluchten uit de luchthaven van Athene en andere Griekse steden door Olympic Air en Aegean Airlines. Heraklion verbinden de onlangs opgerichte Athens Airways ook met Athene. Tijdens de zomer vliegt Sky Express naar verschillende eilanden in de Egeïsche zee.

Vanaf April t/m begin November chartermaatschappijen vliegen rechtstreeks naar Heraklion van vele Europese luchthavens.

Met de bus
Heraklion is verbonden met de rest van Kreta door reguliere buslijnen geëxploiteerd door twee KTEL bedrijven. De coaches zijn modern, comfortabel en voorzien van airconditioning. Prijs is redelijk.

Er zijn twee busstations in Heraklion:

Busstation A, (in de buurt van de haven van Heraklion), ☎ + 30-2810-245020. Het centraal station gebruikt door lijnen van/naar andere prefecturen (Chania, Rethymno, Lasithi) en lijnen naar het oostelijk deel van de prefectuur Heraklion.  bewerken
Busstation B, (bij de Chania Gate (Chanioporta) aan de grens van het westen van de oude stad), ☎ + 30-2810-255965. Vooral gebruikt door lijnen naar/vanuit het zuidelijk deel van Heraklion prefectur.

Per boot
Er zijn veerboten van:

Athene (Piraeus): Anek Lines, Minoan Lines en Superfast Ferries
Thessaloniki en Dodekanesos - G.A. veerboten
Cycladen: G.A. veerboten, Sea Jets en Hellenic Seaways. De frequentie is teruggebracht in de winter.
Santorini

Gaan rond met de bus
U kunt de openbare stad busnetwerk te omzeilen van Heraklion, maar je moet uitzoeken van de lijn naar uw bestemming. Online planningen staat de vertrektijd vanaf het begin van de route, meestal op de luchthaven of haven en verschillen voor zomer en winter. Bussen zijn genummerd volgens de bestemming, en dus zijn verschillend voor uitgaande en retour. Er zijn meestal geen routes of schemaa's geplaatst om de bushaltes.

Lijn 1 gaat naar de luchthaven.
Lijn 2 gaat naar Knossos.
Lijn 6 gaat naar Amoudara.
Lijn 20 gaat naar de poort.


Wat te doen in Heraklion

Heraklion Arts zomerfeest - van juni tot September.

Amoudara de stad strand gebied; een strook van drie kilometer van het zandstrand, veel cafés, bars en hotels en de site van "Technopolis", een moderne multiplex bioscoop en openluchttheater.

Paard Paardrijden, ervaren en amateur renners kunnen rijden op het strand van Karteros, of nemen lessen paardrijden op Ippikos Omilos Hrakliou, gelegen op 6km ten oosten van Heraklion, in Karteros.

Rotsklimmen, localers en bezoekers kunnen klimmen op een 50 voet rots in de buitenwijk van Karteros, ten oosten van Heraklion. Veiligheidsuitrusting is geboden, maar men kan zijn eigen vistuig te gebruiken.

Waterpret, op de nabijgelegen stad van het Water en de Aqua Plus waterparken.

(Heraklion Sailing Club) zeilen - zeilen lessen, geniet van vaartochten, Charter een jacht en ontdek de eilanden in de Egeïsche zee. Gelegen in de voormalige gebouwen van de haven koeling plant, ten oosten van de havenautoriteiten.
Matala Beach Festival - rond juni 2013 is 21-24 juni