Gratis wijzigen of annuleren

Tot 24 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen of annuleren
Laagste Prijs Garantie

Bespaar tot 50% op autoverhuur

Laagste Prijs Garantie
Alle prijzen zijn inclusief

Onze prijzen zijn inclusief CDW, diefstal cascoverzekering, luchthaventoeslag, belastingen etc.

Alle prijzen zijn inclusief

Hamad International Airport AUTOVERHUUR | Huurwagen Hamad International Airport

Vind een goedkope huurauto met Express Auto Huren in Hamad International Airport. Kijk niet verder, wij bieden hier U een all-inclusieve prijsvergelijking tussen meerdere autoverhuur merken. Vul uw gewenste pick-up locatie in en selecteer Uw reisdatums. Dan krijgt U een eenvoudige real-time overzicht waar U alle autoverhuur bedrijven kunt vergelijken in Hamad International Airport.

GEEN PROBLEMEN MET VERZEKERINGEN!

Als U boekt met ons heeft U geen problemen na aankomst in Hamad International Airport met extra verzekeringen of andere verkoop trucs. Onze prijzen zijn over het algemeen inclusief; all-risk verzekering, diefstal verzekering, aansprakelijkheids verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. De all-risk verzekeringen hebben meestal een eigen risico tussen de 300 en 1500 euro en deze eigen risico kunt U ook afkopen voor een klein bedrag tijdens U boeking online. Wat ook belangrijk is dat U een reservering kunt veranderen of opzeggen tot 24 uur voor het ophalen van de auto in Hamad International Airport.

BETERE PRIJZEN DAN ALS U DIRECT BOEKT

Vanwege onze grote volumes kunnen wij huurauto's goedkoper aanbieden in Hamad International Airport dan wanneer je direct boekt met het autoverhuurbedrijf. Kijk zelf op hun website en U zult zien dat onze prijzen lager zijn dan op hun site. Het verschil kan oplopen tot 40% goedkoper. Wij werken met meer dan 1100 autoverhuur bedrijven over de hele wereld. Wacht niet meer en neem een kijkje naar onze autoverhuur aanbiedingen in Hamad International Airport!

Onze populairste bestemmingen in Hamad International Airport

Doha Stadscentrum

Al Waab Street, Doha, 8173

Doha North

Omar Almukhtar Street West Bay, Doha, 25500

Doha The Pearl

Porto Arabia Parcel 7 Pearl, Doha, 8179

Hamad International Airport

Counter 9, Opp. Arrival Bldg, Doha, 8173

Hamad International Airport Informatie

Doha is de hoofdstad van Qatar. Het is een modern en snel ontwikkelen van stad en overweegt van het geld worden gegoten in de bouw, Doha kijkt ingesteld op een van de belangrijkste steden in de Golf binnen een paar jaar.

Krijgen

Met het vliegtuig

Doha International Airport (IATA: DOH) (ICAO: OTDB) wordt steeds belangrijker in de Perzische Golfregio. Lokale luchtvaartmaatschappij die Qatar Airways is een wereldwijd netwerk van gebouw er en reeds verbindt de stad met bestemmingen in Afrika, Azië, Australië, Europa, Indiase subcontinent, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. In 2013 werd het lid van de oneworld airline alliance.

Als je al in of rond de Perzische Golfregio, de goedkoopste manier om te vliegen naar Doha is met Air Arabia of FlyDubai, maar zul je vrijwel zeker te breken van uw reis in Sharjah of Dubai, de luchtvaartmaatschappijen hub in de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor mensen met langer layovers in Doha en de wens om het uitstappen van de luchthaven, wellicht u in aanmerking voor een gratis city tour. Raadpleeg de sectie van de "Zie" hieronder voor meer informatie.

Met de auto

Saoedi-Arabië is het enige land dat grenst aan Qatar.

Er zijn plannen om het bouwen van bruggen verbinden met zowel Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten Qatar in de toekomst.

Omzeilen

Merk op dat de meeste hotels en andere plaatsen niet gebruik straat cijfers of zelfs straatnamen in hun adressen. Bijvoorbeeld de W-hotel Doha staat het adres als: Westbay, Doha, Qatar. Daarom is het vaak moeilijk om een plek te vinden en mensen navigeren met behulp van oriëntatiepunten, zoals 'tegenovergestelde City Center mall' of 'door sport de rotonde'. Google maps is vrij nuttig, hoewel het moet worden meer bijgewerkt en straatmening is niet beschikbaar in Qatar (vanaf augustus 2014). Het ministerie van gemeente & stedenbouw heeft straat kentekenplaten zijn installeren sinds 2012. Er is ook een website genaamd Qatar Geoportal, dat is juist maar veel trager dan Google maps.

Bus

Eind 2005 werd een openbare busdienst, met twee verschillende routes, geïntroduceerd als de eerste modus van de stad van het openbaar vervoer. Door maart 2006, er waren zes routes lopen en tegenwoordig is er een breed netwerk van buslijnen die betrekking hebben op de hele stad, alsmede andere steden. Het belangrijkste busstation is een grote open partij grenzend aan de Gold Souk. Bussen zijn air conditioning evenals sommige bus staat.

Taxi

De enige andere manier om rond te krijgen zonder uw eigen voertuig is per taxi. De van airconditioning voorziene groene taxi's worden beheerd door de Mowasalat transportbedrijf, bekend als "Karwa" taxi's. De andere soort taxi's zijn "limousine" taxi's, die niet-gemarkeerde- en dus bijna onmogelijk om te stoppen - en misschien wel van uw enige keuze wanneer u verblijft in een internationaal hotel. Ze zijn duurder (kost twee keer zoveel als de Karwas), en mag niet zijn voorzien van een meter. Als u zekerheid over de prijs, kan u het vooraan onderhandelen. Anders, aandringen op een meter.

De eerste meter tarief is 4 reals. Minimum tarief voor elke reis is 10 reals. Er zijn verslagen van taxichauffeurs met opgetuigd mechanische meters die op 4 - 5 keer de snelheid van de normale meter (februari 2016 draaien). U moet aandacht besteden aan de meterstanden en vraag de bestuurder om te stoppen met de auto als u merkt dat iets ongewoons. In theorie, u mag niet betalen de chauffeur en u wordt aangemoedigd om te melden het incident aan het vennootschappelijk klachten afdeling via uw hotel.

De vraag naar taxi's overschrijdt de levering en wachttijden kunnen sterk variëren. Proberen te verkrijgen tijdens de ochtenduren business vereist ongeveer 24 uur merken. In andere omstandigheden duurt 90 minuten of meer om een taxi op afroep en stoppen van een niet onmogelijk kan worden in veel plaatsen. De enige plaatsen waar u gegarandeerd te vinden van een taxi (normaal of limousine) zijn op belangrijke winkelcentra, de luchthaven en de internationale hotels.

Af en toe zal een lokale bestuurder bieden zodat u een rit als hij of zij ziet u aan de kant van de weg. Het is gebruikelijk om te bieden wat geld aan het einde, hoewel soms ze weigeren zal om het te nemen. U annuleerteken zeggen wanneer iemand biedt als ze vertragen en flash hun koplampen op u; wenken ze met een golf in reactie.

Uber taxiservice is beschikbaar in Doha sinds December 2013. Deze smart-phone gebaseerd taxiservice lijkt goed te werken: zij meestal binnen 15 minuten op uw locatie aankomt. U ontvangt een foto van de chauffeur met zijn naam en telefoon nummer, dat een goede beveiligingsfunctie is.

Auto huren

Toeristen kunnen huren een auto bij één van de verschillende autoverhuur agentschappen te vinden op de internationale luchthaven van Doha. Het wordt aanbevolen dat u een voertuig voorbehouden voor aanraken neer op de luchthaven hebben, anders toeristen kunnen niet kunnen verkrijgen van de beste prijs en/of wacht tegenkomen, terwijl auto's in de tijdelijke parkeerplaats van buiten veel komen. Sommige autoverhuurbedrijven zal vereisen dat u over een internationaal rijbewijs.

Wat te zien

Voor mensen met langer layovers in Doha airport bieden Qatar Airways en Qatar Tourism Authority gratis rondleiding door de stad Doha vier keer per dag, elke duurzame ongeveer twee vijfenveertig uren met gratis visa, bus vervoer, Engels sprekende gids en bezoeken aan de parel, Katara Cultural Village, Museum van islamitische kunst en Souq Wasif. Tours vertrekken om 8 uur, 11.00 uur, 4 pm en 8 pm (vanaf September 2016) maar montagetijd is één uur vóór de begintijd en de check-in sluit een andere vijftien minuten voorafgaand aan de montagetijd zo begroting ten minste vier volle uur. De bus zit 33 mensen en reizen worden aangeboden op het eerst komt, eerst maalt basis met geen geavanceerde aanmelden is mogelijk. Excursiebalie is gelegen nabij de WHSmith winkel in de vrije ruimte van de belangrijkste winkelen/taak van de luchthaven, aan het begin van B concourse.

Merk op dat technisch u slechts bent in aanmerking voor deze tour als uw ticket wordt uitgegeven door Qatar Airways - met andere woorden, als u betaald voor uw ticket (of ingewisselde frequent flier mijl) via een andere luchtvaartmaatschappij, u zal niet zitten kundig voor deze rondleiding zelfs als alle uw vluchten werkelijk Qatar Airways omgevlogen zijn. Waar het om gaat is de eerste drie cijfers van uw 13 cijferig eTicket nummer - die zijn afgegeven door Qatar Airways zal beginnen met 157. De handhaving van dit is echter niet consistent - als u krijgen afgewend, probeer terugkomen later/toen de Excursiebalie is niet zo druk/verschillende vertegenwoordiger werkt - je kan gewoon je geluk.

Merk op dat deze tour is ook snel tempo met slechts één ~ 30 minuten stop bij de Souk en net snel 5-10 minuten stopt in andere plaatsen om te fotograferen (dwz geen toegang tot het museum, enz).

Cultureel erfgoed

Al Koot Fort - gebouwd in 1880, tijdens de Ottomaanse periode, deze grote witte fort is gelegen in wat nu de parkeerplaats van de Souq Waqif. Op het moment dat het werd gebouwd, was het fort echter gelegen aan de rand van de stad. Hoewel het fort voorheen als een etnografisch museum gebruikt werd, is het gebouw nu momenteel gesloten, maar nog steeds een populaire plek om te fotograferen.

Klokkentoren - gelegen naast de Grand Mosque, deze oude klokkentoren functies Arabische cijfers op haar gezicht. De toren is ook gelegen op een heuvel, en als zodanig biedt een prachtig uitzicht op de Corniche.

Doha Heritage Village - gelegen langs de Corniche in Al Rumeilia Park, is een op basis van een traditioneel Qatari dorp skanzen. Bezoekers kunnen verwachten om te zien weven, parel van de handel en een dhow (traditionele boot). Heeft ook incidentele feesten en activiteiten.

Souq Waqif - een andere plek die is zeer de moeite waard gaan is Souq Waqif, het gerenoveerde Arabische markt kwartaal. U kunt gemakkelijk de doolhof-achtige gangen urenlang ronddwalen. De Souq is min of meer georganiseerd door wat wordt verkocht. Er is een sectie van kruid winkels, andere van textiel-, en zelfs een kwart waar ze verkopen valken. Ook zoeken naar plaatsen om te kopen souvenirs, zitten te roken een Sheesha of genieten van eten in een van de restaurants grenzend aan het. Echter, het kan komen over dan wel geënsceneerd; de 'volmaking' van de plaats resulteert in de atmosfeer wordt enigszins nep.

Al Zubara Fort - ligt op slechts 100 km ten noorden van Doha ligt de stad van Al Zubarah, een belangrijke archeologische vindplaats, beroemd om zijn oude fort. Dit fort-draaide-museum werd in 1938 gebouwd tijdens het bewind van Sjeik Abdullah Bin Jassim Al-Thani en werd gebouwd op de ruïnes van een naburige fort. Het fort zelf is squre-vormig met ronde torens in drie van de hoeken en een rechthoekige toren in de vierde. Met hoge, dikke muren, werd dit fort diende ook als een station van de kustwacht en, tot de mid-1980, gebruikt door het leger. Bereikbaar met de bus van de No.100 van Al Ghanim busstation, ongeveer 2 uur van de reis. Zijn ware, slechts 3 bussen per dag.

Erfgoed bibliotheek - meer dan 51.000 boeken in Arabisch en andere talen op Qatar en het Midden-Oosten, samen met 600 antieke kaarten, manuscripten van de 2.000 en 6.000 originele foto's, zal de Arabische en islamitische Heritage Library in Qatar, een ander initiatief van HH Sheikha Mozah Bint Nasser Al Missned door middel van Qatar Stichting vormen. Het zal een van de grootste onderzoekscentra in het Midden-Oosten, en is gebaseerd op een verzameling gestart door Sheikh Hassan Bin Mohamed Al Thani in 1979.

Andere attracties

Corniche - de visuele hoogtepunt van Doha is Al-Corniche, een lange boulevard, die bochten rond Doha Bay en biedt een mooi uitzicht op de Palm Tree Island en de wolkenkrabbers van de stad. In de middag die zult u zien dat veel van de lokale bevolking slenteren langs de Corniche, proberen vaak te krijgen uit de weg van de oneven gek westelijke ex-pat op rollerblades. Het is ook een goede plaats om te joggen. Fietsen is verboden. Als u op zoek bent om het landschap geheel voor uzelf, gaat u op een vrijdag ochtend.

Er zijn diverse parken dicht bij de Corniche, die ideaal zijn voor gezinnen, evenals verschillende standbeelden. Van belang is een gigantische standbeeld van Orry, de Oryx die was de mascotte voor de 15e Aziatische spelen, die plaatsvond in Doha van 1-15 December 2006. Op het zuidelijke einde van de Corniche is een groot standbeeld van Oyster en Pearl en in de buurt van het Museum van islamitische kunst is de potten Water fontein.

De Pearl Qatar - dit high-end, luxe neighbourbood is gelegen op een kunstmatige eiland voor de kust aan de noordkant van Doha. Het is goed om te wandelen rond de jachthaven Porto-Arabië zien Rondvaart Bootman, de Rolls-Royce Motor Cars, Maserati en Ferrari auto showrooms, een maaltijd (geen alcohol beschikbaar (2014)) en kijken naar de kleren van de ontwerper-winkels. Neem de watertaxi over de jachthaven Porto-Arabië. Er is een fascinerende "Venetië-achtige Gemeenschap" gebied genaamd Qanat Quartier, die een uitgebreide kanaal systeem, voetgangersvriendelijke pleinen en pleintjes en strand herenhuizen heeft. Er is ook een replica van de Rialtobrug van Venetië. Het is een beetje vreemd als er bijna geen er bestaat (2014), en het ziet er heel nieuw, dus het voelt alsof je op een filmset.

Doha Zoo - gelegen nabij het sport complex, de Doha-dierentuin beschikt over een verscheidenheid van dieren, met inbegrip van de Oryx, van Qatar nationale dier. Doha Zoo is gesloten voor een complete renovatie - verwacht te heropenen somewhen in 2017

Rumeila Park - een landschapspark op Doha Corniche met een outdoor theater, kunstgalerie, waterpartijen, kinder speeltoestellen en skateboard/skaten half-pipe. Er zijn diverse winkels, een cafetaria en openbare toiletten in het park dat vroeger bekend als Al Bidda Park. Midway langs de corniche, het omheind Park van de Rumeilah (Al-Bidda) heeft enkele leuke attracties voor kinderen, met inbegrip van een reuzenrad, de enige trein en boten in Arabië sinds Lawrence (zij het een miniatuur een). 2012 - het park is enigszins lopen nu, alle winkels zijn gesloten en het reuzenrad, trein & boten niet langer er

Jungle Zone - biedt 3500 m² van dier-themed Kinder attracties. Van Qatar meest populaire indoor themapark gelegen in Hyatt Plaza, in de buurt van Khalifa stadion in de bloeiende stad van Doha, biedt plezier en opwinding voor kinderen en familie-alike om van te genieten.

Al Shahaneya - 57 km uit de buurt van Doha op weg naar Dukhan gelegen. Al Shahaneya is particuliere aard conservatieve farm die beschikt over verschillende dieren uit de lokale omgeving. geweldige bestemming voor een familiedag om te ontspannen onder de treas en geniet van wild met een barbecue Arabische maaltijd kan worden.

Katara culturele Village - gelegen in West Bay Area. een enorme culturele stad waar een openbare auditorium in Romeinse stijl, musea, galeries, Bibliotheken en veel meer culturele attractie. Verschillende restaurants bieden Egyptische, Indiaanse, Turks en zeevruchten keuken.

Doen

Doha heeft een reputatie voor het zijn niet de meest opwindende plek op aarde, maar er zijn een verscheidenheid van activiteiten, gebieden en evenementen deel te nemen aan. Het is aan u om erachter te komen wat er gaande is of uw eigen evenementen te organiseren. Veel mensen zullen graag meedoen.

Dhow boottocht: varen vanaf de Corniche. U kunt meestal onderhandelen over het tarief voor een reis rond de baai. U kunt ook een gehele dhow-boot huren voor de middag en avond voor een private partij. Dit is erg leuk. De boot zal uit varen naar het eiland dicht bij de Al Safliya. U kunt springen uit de boot en naar het eiland zwemmen. In het weekend bij geschikt weer, kan het water worden bezig met partij dhow boten, Rondvaart Bootman en jet ski's. Met alle lawaai en actie is er een spannende sfeer. U kunt ook kijken naar de spectaculaire zonsondergang over de gebouwen van de hoge stijging in West Bay.

Doha debatten

De Qatari overheid heeft hard gewerkt aan het maken van Doha een educatief centrum in het Midden-Oosten. Een van de voordelen hiervan zijn de Doha debatten waar hoogste politieke en academische geesten in de Arabische wereld samenkomen om te discussiëren over moeilijke kwesties in de Arabische wereld. Verleden debatten hebben besproken of risico van de Palestijnen steeds hun eigen ergste vijand, of het soennitische-Shia conflict schade reputatie van de Islam als een religie van vrede, of dat moslims ontbreken ter bestrijding van extremisme.

De debatten zijn altijd zeer nadenken stemmende en een goed raam voor het begrip van de huidige stand van de Arabische wereld. Tickets zijn uiterst beperkt maar kunnen worden verkregen bij de bovenstaande website.

UPDATE: De debatten hebben opgeschort, het heeft niet bekend gemaakt als/wanneer dat zij in de toekomst zal worden hervat.

Kopen

Je kunt vrijwel alles wat je in Doha, afgezien van varkensvlees producten en alcohol wilt (behalve met een vergunning of in de grote hotels). Winkelen is een grote vrijetijdsbesteding van vele Qataris en expats, en u kunt verwachten van goedkopere prijzen dan Dubai. Zoals met de meeste van het Midden-Oosten, bereid zijn te onderhandelen.

Winkelcentra

De meeste winkelcentra in Doha zijn meestal open van 10u tot 10 pm, zaterdag tot donderdag. De meeste zal gesloten zijn op vrijdagmorgen maar tijdens de avond, wanneer ze de meest drukke zullen zal openstellen. Ook worden zich ervan bewust dat sommige winkelcentra "Family Days" plannen, waar alleenstaande mannen weg zal worden gedraaid bij de deur. In de praktijk, echter de meeste westerlingen zullen worden toegestaan in, maar bruin-gevild personen (met name Zuid-Aziatische in hun inheemse dressing) zal worden afgewezen.

Stad centrum-Doha geopend in April 2001 en is het grootste winkelcentrum in Qatar. West Bay, het moderne gedeelte van de stad aan de noordzijde van de Corniche, ligt het in een groot en divers winkelervaring, met inbegrip van meerdere winkels voor juwelen en parfum. Voor vermaak is er een grote multiplex bioscoop, een bowlingbaan, een kinder arcade, evenals een overdekte ijsbaan voor schaatsen. Er zijn verschillende eten opties met inbegrip van de twee voedsel rechtbanken, alsmede diverse sit-down restaurants. Naar westerse maatstaven, dit winkelcentrum is behoorlijk gedateerd voor haar leeftijd, maar blijft populair vanwege zijn grote omvang en de ideale locatie. Tot slot, het winkelcentrum is thuishaven van een grote Carrefour supermarkt.

Villaggio is één van de nieuwste winkelcentra van Doha, vlakbij het centrum van Aspire. Het winkelcentrum wordt ontworpen te kijken zoals Venetië in termen van het platform. Het winkelcentrum is waar vele westerse winkels, evenals een grote Carrefour. De food court is thuishaven van diverse westerse fastfood restaurants, evenals verschillende sit-down opties. Voor vermaak is er momenteel een lang kanaal biedt gondel rijdt voor 15 QR en een ijsbaan voor 30 QR. Een bioscoop is in de werken voor de toekomst. (Update: deze 3D Cinema in medio 2010 geopend.)

Hyatt Plaza is gelegen in de buurt van Sports City en de nieuwere Villaggio in de westelijke buitenwijken. Dit winkelcentrum is relatief kleiner dan anderen, maar als een pluspunt is het altijd minder druk. Is er een goede grootte food court en een grote kinderspeelplaats playland genaamd "Jungle Zone."

Landmark winkelcentrum richt zich voornamelijk op kleding, sieraden en cosmetica. Er is ook een Carrefour markt voor boodschappen. Het is gelegen in de noordelijke voorsteden.

Het winkelcentrum opende in oktober 1997 en is de eerste winkelcentrum van Qatar. Toeristen zijn beter af gaan naar een van de bovengenoemde locaties als ze willen kopen goederen van de winkel.

Naast de workaday express boot is er ook een blauw gemarkeerde toeristische boot die stopt bij een verschillende subset van pieren, biedt commentaar in het Engels en kosten 150 baht voor een dagpas. Enkele reis zijn 40 baht. De boten zijn iets meer comfortabel en kunnen worden overwogen als u wilt cruise op en neer de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. Ze alleen opereren eenmaal per 30 minuten en stoppen door 15:00. Zorgvuldig ben aangezien zij u de (goedkopere) oranje vlag regelmatige boot komt niet voor vrij een tijdje vertellen kunnen (zoals ze zijn agressief touting voor business), maar soms is dit niet de waarheid. Als u wilt dat de toeristische ervaring met gids en (zeer) luidspreker commentaar, vaak onverstaanbaar, dan is dit de keuze voor jou. Nochtans, zijn ons ervan bewust dat u volledig gerechtigd om te voeren de openbare pieren (degene met de blauwe letters op een witte achtergrond met pier nummers op hen) en de oranje vlag boot krijgen als dit openbare plaatsen zijn en u een ticket hoeft voordat je aan boord van de boot van comfortabele en snelle oranje-vlag.

De bewegwijzering van de pieren is duidelijk, met genummerde pieren en Engels route kaarten. Sathorn (Taksin) pier is "Centraal" station, dubbed als het biedt een snelle uitwisseling naar Saphan Taksin BTS station. De boten worden uitgevoerd om de 5-20 minuten van zonsopgang tot zonsondergang (ongeveer 06:00-19:00), dus negeren elke rivier taxi touts die proberen u om anders te overtuigen.

Vele pieren worden ook geserveerd met kruis-rivier veerboten. Deze zijn met name handig voor het bereiken van Wat Arun of de vele pieren op de Thonburi kant van de rivier. Cross-rivier veerboten lopen rond elke 10 minuten en kost slechts 3 baht — betalen bij de kiosk op de pier en vervolgens Maak een wandeling door de tourniquet.

Gezien Saep Express boot

De Saen Saep Express boot serveert het lange Saen Saep kanaal, een van de resterende kanalen (khlong) waarmee doorstromen naar Bangkok. Meestal gebruikt door de lokale bevolking aan het woon-werkverkeer, de service is goedkoop en krijg je te zien de 'achterkant' van de buurten, zogezegd. Ook, het is immuun voor Bangkok's beruchte files. De totale afstand ligt op 18 kilometer en de treindienst voert van 05:30-20:30.

Ze zijn relatief veilig — uw stap gewoon kijken wanneer instappen en uitstappen als ze niet bij de pier voor lang stoppen en niet het vuile water laat in je ogen krijgen. Voorkom spatten en zijn de boten uitgerust met weinig gordijnen die u kunt verhogen door op een koord te trekken, maar ze hebben bij elke halte worden verlaagd, zodat mensen aan boord klauteren kunnen. Het is beter om te zitten dichter naar de voorkant van de boot verder uit de buurt van de motor die heel luid kan zijn. De prijs (10-20 baht) te betalen aan de onverschrokken dragen van de helm ticket-verzamelaars die klauteren rondom aan de buitenkant van de boot, ducking op bruggen, zoals het vaten neer het kanaal. Druk op de groene 'bell'-knop als u wilt uitstappen bij de volgende pier, die anders de boot misschien gewoon overslaan. De pieren nu hebben zelfs (kleine) borden in het Engels, met uitzondering van The Mall Bangkapi pier, en het is niet duidelijk dat je bij de Wandelgalerij van de kanaalboot.

Het kanaal loopt parallel aan Phetchaburi Road, en biedt de makkelijkste toegang van de gouden berg in Rattanakosin (en in de buurt van Khao San Road) tot Siam Square en Pratunam. Deze lijn heet de Golden Mount lijn treffend en loopt van Panfa Leelard pier naar Pratunam pier in het centrum. Als u uw reis dan Pratunam voortzetten wilt, moeten passagiers veranderen er boten. De NIDA lijn begint bij Pratunam en hoofden Oost naar Sukhumvit en Ramkhamhaeng. Vasthouden aan uw ticket.

Rivier taxi

Tot slot, voor reizen buiten de ingestelde routes, kunt u huren een taxi van de lange staart rivier op elke grote pier. Deze zijn vrij duur en zal proberen om een vergoeding van maar liefst 1.000 baht/h voor buitenlanders, maar met enkele koehandel kunnen zij geschikt voor kleine groepen. Om te omzeilen de maffia-achtige touts die proberen om een grote snede voor iedere rit, eens voor de prijs van de kortst mogelijke rit (30min), vervolgens onderhandelen direct met de kapitein wanneer aan boord.

Met de taxi

Gemeten taxi

Gemeten taxi's zijn een snelle en comfortabele manier om rond de stad, ten minste als het verkeer je weg stroomt, maar wees gewaarschuwd dat Bangkok taxichauffeurs berucht zijn voor het vinden van manieren om de aanloop van het tarief voor buitenlanders; aandringen dat de meter wordt gebruikt, en als de bestuurder beweert dat uw bestemming is gesloten, dat hij niet weet waar het is, of als hij probeert te nemen elders, gewoon je uit de taxi. Alle taxi's zijn nu gemeten en voorzien van airconditioning: de afkomstig vergoeding is 35 baht en de meeste ritten binnen het centrum van de stad kost minder dan 100 baht. Er zijn geen toeslagen (behalve vanaf de luchthaven), zelfs 's nachts; geloof niet dat chauffeurs die proberen om u te vertellen anders. Een rood teken op de voorruit, betekent als verlicht zijn, dat de taxi beschikbaar is.

Tuk-tuk

Tot slot, wat zou Bangkok zijn zonder de hekel aan veel, geliefde tuk-tuks? U weet hen wanneer je ze horen, en je ze haat als je ze ruikt — deze driewielige constructies blaze rond Bangkok verlaten van een zwarte wolk van smog in hun kielzog. Voor iets meer dan een 5-10 min uitstapje of enkel de ervaring, zijn ze echt niet waard de prijs maar het kan nog steeds plezierig voor de mensen die naar Thailand komen — en, als je ze wegkomen met het laat, de prijs zal meestal 4 of 5 keer wat het moet toch (die voor Thais, is ongeveer 30% minder dan het equivalent, gemeten taxi-tarief).

Aan de andere kant, kan je soms rijden gratis als u akkoord gaat met het bezoeken van toeristische kleding of sieraden winkels (waardoor de tuk-tuk chauffeur brandstof coupons en commissies voor brengen klanten). De winkels verkopers zijn opdringerig, en proberen te scam je met slechte kwaliteit pakken of "gems" die in feite waardeloos stukjes gesneden glas. Maar meestal bent u vrij om te vertrekken na 5-10min van het browsen. Bezoekers moeten wel oppassen, soms one-stop annuleertekenzwenking tot drie en uw tuk-tukbestuurder wellicht niet geïnteresseerd in het nemen u waar u moet gaan zodra hij zijn brandstof coupons heeft. Ook met Bangkok's dichtbevolkte, drukke verkeer is het zeker om te verspillen uur van uw tijd, zo niet de hele dag.

Als u nog steeds proberen de tuk-tuk wilt, hagel altijd een bewegende tuk-tuk van de hoofdweg. Op toeristische plekken liggen deze tuk-tuk-chauffeurs in afwachting te verstoren uw reizen plannen. Altijd eens over een prijs alvorens de tuk-tuk. Ook worden glashelder over uw bestemming. Als zij beweren dat uw bestemming is gesloten voor de dag, en het aanbod om u naar andere nabijgelegen toeristische plekken, aandringen op uw bestemming of uitstappen. Als je een all-man-partij, zullen tuk-tuk chauffeurs soms gewoon uw bestemming volledig negeren en beginnen rijden u naar sommige bordeel ("beautiful girls"). Voortdurend en krachtig aandringen op gaan alleen naar uw bestemming; of in plaats daarvan een gemeten taxi nemen.

Een songthaew is een geconverteerde pick-up truck die meestal de rug sois in woonwijken dient. Ze hebben vier wielen in plaats van drie, twee banken in plaats van een gewoonlijk, uitgevoerd op benzine in plaats van LPG en lijken op een kleine vrachtwagen. De meiden en de lokale bevolking hebben de neiging om ze te gebruiken om terug te keren uit de markt met ladingen van boodschappen of voor snelle reizen als ze beschikbaar zijn. Het tarief is zeven baht, die wordt betaald aan de chauffeur wanneer u uitstappen. Noch de route als het tarief is onderhandelbaar. Gewoon een golf omlaag en hop in de toenmalige ring de bel als u wilt uitstappen en het stuurprogramma van de hand 7 baht. Geen Engels wordt gesproken en er is geen behoefte om te spreken met de bestuurder hoe dan ook.

Wat te zien

Meeste van Bangkok bezienswaardigheden is geconcentreerd op het eiland van Rattanakosin, vaak aangeduid als de "oude stad". Van Bangkok's honderden tempels make-up de Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun meestal in de top 3. De Grand Palace heeft een enorme grootte, dus verwacht te besteden ten minste een volledige ochtend of middag er. Op het terrein van het paleis is Wat Phra Kaew, de heiligste boeddhistische tempel van Thailand. In tegenstelling tot andere tempels, het is niet een gebouw, noch zijn er woonruimte voor monniken. In plaats daarvan, is het een verzameling van zeer ingerichte heilige gebouwen en monumenten. Een van haar gebouwen huizen de Smaragdgroene Boeddha, en terwijl u niet zou van haar omvang verwachten mogelijk, is de heiligste Boeddha beeld van Thailand. Helaas is de toegangsprijs heel steil (500 Bhat, augustus 2016) voor wat je krijgt. Er zijn in principe slechts twee gebouwen die u kunt invoeren en het hele gebied is absoluut overvol. Enorme ladingen toeristen overal, het voelt als een dierentuin of Disneyland. Het ruïnes soort van de ervaring.

In de buurt is Wat Pho, thuisbasis van's werelds grootst liggende Boeddha afbeelding en een beroemde massage school. Entree is 100 Bhat en krijg je een gratis water + u uw flessen water in kan vullen. Met betrekking tot het ticket zijn open tot 6:30 pm. (augustus 2016). Neem de veerboot over de Chao Phraya-rivier naar Thonburi voor de uitstaande Wat Arun. De hoofdstructuur is ongeveer 60-88 meter hoog en is omgeven door vier kleinere prangs. Het is één van Thailand's meest pittoreske tempels, en is gegraveerd op het binnenste gedeelte van alle tien-baht-munten. Het is zo herkenbaar dat het zelfs werd het logo van de Tourist Authority of Thailand (TAT). Als je goed kijkt, ziet u dat het mooi is versierd met kleurrijke gebroken Chinees porselein stukjes. Het momenteel wordt gerenoveerd en de meeste wordt behandeld in de steigers. Klimmen is ook verboden als gevolg van de renovatie. Rubriek terug naar Rattanakosin, zijn er vele andere belangrijke tempels die je bezoeken kon, met inbegrip van de gouden berg, Wat Suthat en Wat Ratchanaddaram.

Niet weggooien het toegangsbewijs voor de Grand Palace, zoals het gratis toegang tot het Dusit paleis in Dusit geeft. Het is gelegen in een lommerrijke, gebied van de Europese-stijl gebouwd door koning Rama V om te ontsnappen aan de hitte van het Grand Palace. De belangrijkste structuur is het Vimanmek Mansion, aangeprezen als het grootste gouden teakhout huis in de wereld, maar u kunt uw hele dag doorbrengen in de musea indien gewenst. Er zijn vele musea in Bangkok met traditionele Thaise stijl residenties. De meeste bezoekers Neem een tour door Jim Thompson's House, de CIA-operatieve herenhuis geassembleerd door een combinatie van de zes traditionele Thaise stijl huizen, gunstig gelegen in de buurt van Siam Square. Verbod Kamthieng in Sukhumvit, M.R. Kukrit van erfgoed thuis in Silom en de Suan Pakkad paleis in Phahonyothin zijn niet zo indrukwekkend, maar nog steeds zorgen voor een leuke ervaring. Rattanakosin van musea zijn voornamelijk gewijd aan de geschiedenis en cultuur, met inbegrip van het Nationaal Museum (over Thaise geschiedenis en archeologische overblijfselen), het Museum van Siam en het Museum van koning Prajadhipok. Bangkok heeft een kleine, maar vocale kunst gemeenschap, en u zou willen bezoeken van de National Gallery of The Queen's Gallery, of één van haar talrijke kleinere galerieën verspreid over de stad. Siam Square beschikt over de onlangs geopende Bangkok kunst en cultuurcentrum heeft tijdelijke tentoonstellingen gedurende hele jaar.

Lumphini Park in Silom is het grootste park in centraal Bangkok, en een goede manier om te ontsnappen van de dampen. Backpackers rond Khao San Road, kunnen terecht voor Santichaiprakarn Park, een klein maar leuk park langs de Chao Phraya-rivier met een luchtig sfeer, meestal met locals jongleren of beoefenen van trucs. Het is gebouwd rond de 18e-eeuwse Phra rhesie Fort met een mooi uitzicht op het moderne Rama VIII tuibrug. Dierentuinen en dierlijke boerderijen zijn enkele van de meer populaire toeristische attracties in Bangkok, maar ook vóór een bezoek, wees u ervan bewust dat het welzijn van dieren in Thailand is niet strikt geregeld. Slechte leefomstandigheden van de dieren en de ontoereikende veterinaire zorg zijn voorbeelden van de trieste mishandeling van de dierenpopulatie. U kan niet misgaan op de koningin Saovabha Instituut Snake Farm in Silom, omdat het personeel goede zorg van hun slangen neemt en ze een baan hebben voor het informeren van het publiek over de risico's verbonden met hen. Een andere aardige familie attractie is Siam Ocean World in Siam Square. Het heeft een steile prijskaartje, maar in ieder geval krijg je te zien de grootste aquarium in Zuidoost-Azië.

PAK NAM tempel ligt op Petch Kasem weg. Deze plek is vrij rustig omdat minder mensen gaan er. Naast de tempel is er een grote gracht gelegen voor u om te voeden van de vissen. En de architectuur hier is ook zeer aardig en zo geweldig dat de muur van deze tempel netjes gesneden is om te beschrijven over de geschiedenis van het boeddhisme en de meeste van de delen van deze tempel zijn samengesteld uit teak hout.