Gratis wijzigen of annuleren

Tot 24 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen of annuleren
Laagste Prijs Garantie

Bespaar tot 50% op autoverhuur

Laagste Prijs Garantie
Alle prijzen zijn inclusief

Onze prijzen zijn inclusief CDW, diefstal cascoverzekering, luchthaventoeslag, belastingen etc.

Alle prijzen zijn inclusief

Athene Luchthaven AUTOVERHUUR | Huurwagen Athene Luchthaven

Vind een goedkope huurauto met Express Auto Huren in Athene Luchthaven. Kijk niet verder, wij bieden hier U een all-inclusieve prijsvergelijking tussen meerdere autoverhuur merken. Vul uw gewenste pick-up locatie in en selecteer Uw reisdatums. Dan krijgt U een eenvoudige real-time overzicht waar U alle autoverhuur bedrijven kunt vergelijken in Athene Luchthaven.

GEEN PROBLEMEN MET VERZEKERINGEN!

Als U boekt met ons heeft U geen problemen na aankomst in Athene Luchthaven met extra verzekeringen of andere verkoop trucs. Onze prijzen zijn over het algemeen inclusief; all-risk verzekering, diefstal verzekering, aansprakelijkheids verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. De all-risk verzekeringen hebben meestal een eigen risico tussen de 300 en 1500 euro en deze eigen risico kunt U ook afkopen voor een klein bedrag tijdens U boeking online. Wat ook belangrijk is dat U een reservering kunt veranderen of opzeggen tot 24 uur voor het ophalen van de auto in Athene Luchthaven.

BETERE PRIJZEN DAN ALS U DIRECT BOEKT

Vanwege onze grote volumes kunnen wij huurauto's goedkoper aanbieden in Athene Luchthaven dan wanneer je direct boekt met het autoverhuurbedrijf. Kijk zelf op hun website en U zult zien dat onze prijzen lager zijn dan op hun site. Het verschil kan oplopen tot 40% goedkoper. Wij werken met meer dan 1100 autoverhuur bedrijven over de hele wereld. Wacht niet meer en neem een kijkje naar onze autoverhuur aanbiedingen in Athene Luchthaven!

Onze populairste bestemmingen in Athene Luchthaven

Athene - Luchthaven

Athens Apt El.venizelos , Meet & Greet At Arrivals Hall, Athens, 19400

Athene Luchthaven Informatie

Athene is de hoofdstad stad van Griekenland met een stedelijke bevolking van 3,7 miljoen inwoners. Het is in vele opzichten de geboorteplaats van het klassieke Griekenland, en dus van de westerse beschaving.

Bijzondere bouwkunst in Athene

Athene was gewoon een klein provinciaal dorp wanneer het in de jaren 1830 werd gekozen om te dienen als de nationale hoofdstad van de moderne Griekse staat. Hoewel het een prestigieus verleden had, was de politieke, economische en culturele belang van de stad gedaald door de eeuwen heen, alleen de klassieke ruïnes achterlatend als een herinnering aan betere tijden. Met het besluit om de nationale hoofdstad van Nafplio naar Athene, architecten en stedenbouwkundigen waren ingehuurd om te bouwen van een nieuwe stad naast de klassieke ruïnes, met grand neoklassieke huizen en openbare gebouwen, grote stad pleinen, groene zones, en brede boulevards, maken van een bewuste, beslissende zet van de stad Ottomaanse afgelopen. De stad haar bloeide in Griekse beschaving, en door 1900 had zich ontwikkeld tot een zeer aantrekkelijke, kosmopolitische stad, met overvloedige neoklassieke architectuur daar naar de nation's verleden.

De 20e eeuw echter gemarkeerd de snelle ontwikkeling van Athene. De stad kleine schade opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en leed uitgebreide stedelijke planning in de decennia die, snel als de natie volgden geïndustrialiseerd en verstedelijkt. In de jaren 1960 en 1970, werden veel 19e-eeuwse neoklassieke gebouwen, vaak kleine en particuliere, afgebroken om plaats te maken voor kantoorgebouwen, vaak door grote Griekse architecten ontworpen. De stad groeide ook naar buiten via huiduitslag ontwikkelen, met name naar het westen, als de bevolking groeide door het absorberen van werkzoekenden uit de provincies. Met het begin van de auto verminderd openbare ambtenaren van de stad openbaar vervoer diensten zonder het voorspellen van de patstelling van verkeer en smog die de stad door de jaren 1980 bedreigen zou.

Door de late jaren 1980 en vroege jaren 1990, de stad werkelijkheid leidde tot een ruw ontwaken bij de lokale en nationale ambtenaren en, in combinatie met de hernieuwde opmerkelijke welvaart van het land, grootschalige projecten begon te langzaam de stad regenereren en ongedaan maken van enkele van de schade van de afgelopen decennia. In de loop van de komende 15 jaar, was geld in nieuwe transport infrastructuurprojecten, het herstel van het overleven van de neoklassieke gebouwen, de gentrificatie van het historische stadscentrum en de renovatie van vele voormalige industriegebieden en van de stad kustlijn gegoten. Het herstel van de charmante neoklassieke gebouwen in het historische stadscentrum is gepaard gegaan met de bouw van aantrekkelijke postmoderne gebouwen in nieuwere wijken; beide zijn begonnen om de esthetische essentie van de stad. Athene is vandaag ooit evolueren, het smeden van een nieuwe identiteit voor de 21e eeuw.

Maar, er is een stuk van beroemde bouwkunst in Athene, en het heet The Parthenon. Het Parthenon zit aan de bovenkant van de Akropolis, een zeer belangrijke heuvel in Athene, die nu als het centrum van de stad fungeert. Het Parthenon werd gebouwd ter ere van de godin Athena / Athene, beschermheer van Athene en de godin van de wijsheid, oorlog en ambachten. Ze is een maiden godin.

Olympische spelen

Athene gehost de 2004 Olympische spelen. Terwijl de meeste van de sportieve locaties buiten de stad zelf - in verschillende locaties in Attica gelegen waren - onderging het hele stedelijke gebied van Athene grote blijvende veranderingen die de levenskwaliteit hebben verbeterd voor bezoekers en ingezetenen. Naast de uitstekende vervoer-infrastructuur die werd voltooid in de tijd voor de 2004 Olympische spelen (van nieuwe snelwegen naar lightrail systemen), onderging het historische centrum van de stad ernstige renovatie. Opmerkelijkste onder de stad facelift projecten zijn de eenwording van archeologische Sites - die verbindt de stad klassieke-tijdperk ruïnes en monumenten met elkaar zijn verbonden via een netwerk van aangename voetgangersstraat straten- en het herstel van de schilderachtige neoklassieke Thissio en Pláka districten.

Klimaat

Lente en herfst zijn de beste tijden voor een bezoek aan Athene. Zomer kan extreem heet en droog tijdens hittegolven, maar dit zelden gebeurt. Winter is zeker laag seizoen, met de occasionele regenachtig of besneeuwde dag, maar ook een ideale tijd om geld te besparen terwijl u geniet van de stad zonder talloze andere reizigers en toeristen.

Het weer te warm voor veel actie zal worden in de zomer en in de winter, je zult alleen eindigen ploeteren door de koude, sombere weer en de sfeer. Dat gewoon niet wat een vakantie is moet net als!

Terwijl de piek verkeer uur kan worden een beetje smoggy op de hoofdwegen, op de meest zonnige dagen zijn de luchten azuur blauwe. De belangrijkste reden voor de verontreiniging van Athene is, want de stad is omringd door bergen in een bekken dat niet de smog laat toegeschreven verlaten. De regering verbod op dieselauto's in Athene en de vroege jaren 1990 initiatieven ter verbetering van de uitstoot van de auto hebben sterk bijgedragen tot beter atmosferische omstandigheden in het bekken.

Het klimaat van Athene binnen de subtropische mediterrane classificatie valt en heeft hete, droge zomers en milde, matig regenachtige winters. In het algemeen, zijn lente en herfst de meest aangename tijden van jaar en de beste toeristische seizoenen. Als u een reis naar Athene in de zomer, kijk uit voor de occasionele hittegolf, liever de koelere avonduren voor uitstapjes en hebben een koele kamer te trekken op elke dag. Als je Athene tijdens winter tour, de stad zal worden in de slow seizoen, maar ten minste het zal minder druk. Ook zul je met dragen, of een geplande rond, sommige dagen die zijn koud, regenachtig of zelfs maar ziet sneeuwval.

Krijgen
Met het vliegtuig

Luchthaven van Athene is een belangrijke hub in de Egeïsche zee, Balkan en oostelijke mediterrane regio's. Air Canada, US Airways en Delta handhaven non-stop vluchten van Noord-Amerika, terwijl een groot aantal Europese luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Athene vliegen.

De nieuwe Athene Eleftherios Venizelos International Airport-27 km (17 mijl) ten oosten van het centrum van de stad, in de buurt van de voorstad van Spáta, geopend in 2001 als onderdeel van de infrastructuurverbeteringen in voorbereiding voor de Olympische spelen toen het werd een van de meer aantrekkelijke en efficiënte Europese luchthavens, al is het nu behoefte aan renovatie. De luchthaven heeft uitstekende openbaar vervoer verbindingen naar de stad (zie hieronder) en de gebruikelijke scala van levensmiddelen staat, belastingvrije winkels en andere luchthavendiensten.

Er is een toeristische informatie station in aankomst die de meest recente literatuur stak door het departement van toeristische informatie hebben zal; Dit is handig voor het verkrijgen van informatie van georganiseerde lokale festiviteiten in Athene en Attica. Ze hebben ook een gedrukte brochure van Ferry informatie van Piraeus en andere havens van Attica.

Er is ook een klein museum op de bovenste verdieping die een interessante geschiedenis van Athene, alsmede een ruimte opzij zetten voor tijdelijke exposities heeft.

U gaat euromunten nodig als u wilt dat een trolley voor uw Bagage; Gereedschapswagens zijn beschikbaar op de luchthaven, u vindt ze in de hal van de bagage bij aankomst en ze gebruik munten die de dezelfde manier supermarkt trolleys doen. U plaatst uw munt, en je krijgt het terug door het plaatsen van de wagen terug naar de oorspronkelijke positie.

Vanaf de luchthaven kunt u de stad bereiken:

Door de Metro naar het centrum voor €10 (halve prijs voor onder de 18 of meer dan 65, ticket goed voor 1,5 uur op de doorvoer van andere Athene); Als u in minder dan een week laat kunt u de twee richtingen ticket voor €14. Groep tickets (2 of 3 personen) zijn ook beschikbaar en ze bieden sommige korting (zie door Metro hieronder in krijgen rond). Gaan om te vangen van de Metro van de aankomsthal van de luchthaven, via afrit #3, steek de straat, escaleren naar de skybridge, lopen naar het station te koop tickets, en volg de borden van de Metro naar de perrons.
Wees ervan bewust dat tickets voor de voorsteden treinen (witte tickets) worden verkocht net naast de tickets voor de Metro (blauwe tickets), dus zorg ervoor dat uw krijgen de juiste codecs.

Door suburban railway naar Larissis Station voor € 10 via verandering bij Ano Liossia Station. Suburban treinen zijn niet zo snel als de metrotreinen. Op Ano Liossia lijn 2 van de metro waarmee u te wijzigen:
het centrum Omónia en Syntagma stations.
Noord-Griekenland en de Peloponnesos, met de trein.

Omzeilen
Openbaar vervoer in Athene is verbeterd door sprongen en grenzen in de afgelopen tien jaar. Het eenvoudige €1,20 ("geïntegreerd")-ticket kunt u reizen op alle vervoermiddelen — metro, suburban treinen, trams, trolleybussen, bussen — met onbeperkt transfers overal in Athene (behalve de metro airport line ten oosten van Doukissis Plakentias en de luchthaven bussen) voor 70 minuten, en u kunt ook krijgen een ticket €4 geldig gedurende 24 uur of een ticket van €10 per (5 dagen). Werknemers op het openbaar vervoer zijn de laatste tijd vaak op staking, grote problemen veroorzaakt op verkeer van Athene. Zorg ervoor dat u op de hoogte voordat uw aankomst, want er een sterke mogelijkheid is dat u bereiken van de luchthaven en geen betekent centrum of vice versa.

Op voet

Athene biedt enkele van de beste en slechtste stedelijke wandelen in Europa. Verschillende grote straten hebben onlangs is verkeersvrij en een meestal autovrije archeologische wandeling die begint bij Vasilisis Amalias straat, tegenover het nieuwe Akropolismuseum, Akropolis, Herodion theater, Thiseio (Apostolou Pavlou Str), Ermou straat passeert en eindigt in de populaire wijk Kerameikos (Gkazi) waar zich talrijke bars en clubs bevinden. Aangenaam wandelen kan ook rekening worden gehouden in Plaka, met name de bovenloop, en in grote delen van Kolonaki kunnen, en de nationale tuin een welkome adempauze van de warmte en het lawaai van het centrum van de stad. Aan de andere kant, kan Athene verschrikkelijke verkeer kan maken met het oversteken van de straat op veel gebieden een huiveringwekkende propositie, en zelfs vele grote straten lopen een onplezierige ervaring van lawaai en vervuiling. Auto's en motoren geparkeerd blokkeren de trottoirs (illegale maar alomtegenwoordige) kan ook bemoeilijken een wandeling. Gelukkig kan veel van het verkeer-geteisterd gebied van de stad worden vermeden door oordeelkundig gebruik van de nieuwe Metro, die de meeste plaatsen die een bezoeker willen zou om te zien of rond te lopen gaat.

U kunt nu een bezoek brengen aan de Acropolis, wandelen langs de pittoreske straatjes van Plaka of de heuvels rondom de Acropolis in uw eigen tempo, met i Pod Pocket tours audiogids. Het is informatief en leuk! Ze zijn beschikbaar voor huur in Athene Hilton Hotel, Sofitel Athens Airport, Paleis van koning George and Baby Grand Hotel.

Praten
Terwijl Grieks de belangrijkste taal die wordt gebruikt in Athene is, de meeste Atheners Engels spreken en die in de toeristische industrie dreigen te Frans en Duits te spreken. Aankondigingen, menu's en verkeersborden zijn geschreven in zowel Engels en Grieks.

Om te zien

Op het eerste gezicht Athene lijkt volledig te zijn samengesteld uit vervelende, vier - tot zes verdiepingen betonnen gebouwen, karakter ontbreekt en dringend behoefte van een verf, maar als je verder dan dat kijken, vindt u kleine juweeltjes verscholen in onder de grijze. De gebieden aan de voet van de Akropolis, Anafiotika, Plaka, Monastiraki en Thissio zijn thuis van vele prachtige neoklassieke gebouwen, trendy en traditionele cafés en winkels, smalle kronkelende straatjes en imponerend uitzicht over de Akropolis. Weinig Grieks-orthodoxe kerken zijn verscholen onder het beton, vaak op de meest onverwachte plaatsen. Deze zijn meestal prachtig gedecoreerd met pictogrammen en messing armaturen binnen, maar zorg ervoor dat je bent op passende wijze gekleed (geen korte mouwen of blote benen is een goede vuistregel, als een teken van respect).

Wat te doen in Athene

Athene is een stad die de toerist biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten deel te nemen aan, velen van hen vrij uniek en onvergetelijk. Hoewel het zou bijna onmogelijk om een volledige lijst van dingen te doen in Athens, bieden wij u hieronder een blik op acht van de meest populaire opties:

Het bijwonen van de Athene en Epidaurus Festival, die loopt van mei tot oktober (hele zomer lang) en omvat een breed scala aan evenementen. Er zullen vele muzikale drama en culturele activiteiten, en moet je niet missen het zien van een voorstelling in het oude theater gelegen in Epidaurus.

Ontspan op de meer dan 20 stranden van Attica. De meesten van hen bevinden zich ten zuiden van de stad, zoals Vouliagmeni, Varkiza, Cape Sounnion en Legrena; maar sommige ook liggen in het noordoosten, met inbegrip van Schinias en Marathon strand.

Bekijk een Griekse basketbalspel. Er zijn twee teams in Athene, Panathinaikos en Olympiakos, die behoren tot de elite basketbal teams in heel Europa. U kunt kaartjes voor een van hun recht van de stadions in de stad kopen en krijgen een voorproefje van hoe basketbal wordt gespeeld in het moderne Griekenland.

Bezoek de ' Panatheniac stadion in Athene. Het werd gebouwd in 1896 de eerste moderne Olympische spelen en is nog steeds de plaats waar de fakkel doorgeven-ceremonie wordt gehouden voor elke Olympische spelen. Het werd gereconstrueerd uit de resten van een oude stadion en bestaat geheel uit marmer. Het stadion wordt soms gebruikt ter ere van de overwinnaar Griekse atleten, muzikale aanhouden en concerten, dans en voor andere speciale evenementen, dus je kan hebben een kans om te bezoeken het — al is het moeilijk om te voorspellen welke gebeurtenis vindt er op het moment.

Zie de nationale Tuin, een openbaar park dat betrekking heeft op 38 hectare in het centrum van Athene, vlak achter het Grieks parlementsgebouw. Niet alleen is er overvloedige en gevarieerde groen en een ontspannen omgeving, maar de tuin bevat ook oude ruïnes, bustes van beroemde Griekse politici en dichters, een eendenvijver, een botanische museum, een café en een kindergedeelte.

Vrijwilliger bij de karetschildpad redding maatschappij Archelon in Glyfada, niet ver van Athene. U zult moeten werken voor gratis en op eigen kosten, maar als u wilt dat een kans om te zien en zorg dragen voor gewonde zeeschildpadden, dit is een kans om dit te doen.

Neem een helikopter tour van Athene naar een panoramisch uitzicht van dergelijke bezienswaardigheden zoals de Akropolis, het Parthenon, het stadion en de haven van Piraeus. De tour kan duren van een half uur tot een uur, en u zult het zien van Athene op een unieke manier "vanuit een bird's eye oogpunt."

Opstijgen vanaf Athene op een veerboot cruise van de Griekse eilanden. U bezoekt zandstranden, beschutte baaien en eiland van de witgekalkte huizen op dergelijke Egeïsche eilanden Syros, Santorini en Mykonos.