Gratis wijzigen of annuleren

Tot 24 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen of annuleren
Laagste Prijs Garantie

Bespaar tot 50% op autoverhuur

Laagste Prijs Garantie
Alle prijzen zijn inclusief

Onze prijzen zijn inclusief CDW, diefstal cascoverzekering, luchthaventoeslag, belastingen etc.

Alle prijzen zijn inclusief

Helsinki Luchthaven AUTOVERHUUR | Huurwagen Helsinki Luchthaven

Vind een goedkope huurauto met Express Auto Huren in Helsinki Luchthaven. Kijk niet verder, wij bieden hier U een all-inclusieve prijsvergelijking tussen meerdere autoverhuur merken. Vul uw gewenste pick-up locatie in en selecteer Uw reisdatums. Dan krijgt U een eenvoudige real-time overzicht waar U alle autoverhuur bedrijven kunt vergelijken in Helsinki Luchthaven.

GEEN PROBLEMEN MET VERZEKERINGEN!

Als U boekt met ons heeft U geen problemen na aankomst in Helsinki Luchthaven met extra verzekeringen of andere verkoop trucs. Onze prijzen zijn over het algemeen inclusief; all-risk verzekering, diefstal verzekering, aansprakelijkheids verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. De all-risk verzekeringen hebben meestal een eigen risico tussen de 300 en 1500 euro en deze eigen risico kunt U ook afkopen voor een klein bedrag tijdens U boeking online. Wat ook belangrijk is dat U een reservering kunt veranderen of opzeggen tot 24 uur voor het ophalen van de auto in Helsinki Luchthaven.

BETERE PRIJZEN DAN ALS U DIRECT BOEKT

Vanwege onze grote volumes kunnen wij huurauto's goedkoper aanbieden in Helsinki Luchthaven dan wanneer je direct boekt met het autoverhuurbedrijf. Kijk zelf op hun website en U zult zien dat onze prijzen lager zijn dan op hun site. Het verschil kan oplopen tot 40% goedkoper. Wij werken met meer dan 1100 autoverhuur bedrijven over de hele wereld. Wacht niet meer en neem een kijkje naar onze autoverhuur aanbiedingen in Helsinki Luchthaven!

Onze populairste bestemmingen in Helsinki Luchthaven

Helsinki - Luchthaven

Helsinki International Airport, Helsinki Vantaa, 01530

Helsinki - Mannerheimintie

Cumulus Hotel Meilahti, Tukholmankatu 2, Helsinki , 00250

Helsinki - Eira

Pietarinkatu 22 , Helsinki , 00150

Helsinki - Itäväylä

Teboil Itäväylä Linnavuorentie 30 , Helsinki , 00950

Helsinki - Railway Station

Helsinki Railway Station, Elielinaukio 5/holiday Inn , Helsinki , 00100

Helsinki - Stadscentrum

Malminkatu 24, Helsinki, 00100

Helsinki - Kallio

Hämeentie 37 , Helsinki, 00500

Helsinki - Hilton Strand Hotel

John Stenbergin Ranta 4, Helsinki, 00530

Helsinki - Herttoniemi

Veljekset Laakkonen, Helsinki, 00880

Helsinki Ala-tikkurila

Metro-auto, Helsinki, 00750

Helsinki Luchthaven Informatie

Helsinki (Fins) of Helsingfors (Zweeds) is de hoofdstad van Finland. Opgericht in 1550, is de "dochter van de Oostzee" de Finse hoofdstad sinds 1812, toen het werd herbouwd door de tsaren van Rusland in de richting van een miniatuur-St. Petersburg, een rol heeft gespeeld in vele films van de koude oorlog. Vandaag, trekt Helsinki uit de truc van het zijn iets van een internationale metropool met behoud van een kleine stad-gevoel. De beste tijd om te bezoeken is in de zomer, wanneer de Finnen hun Overjassen afschilferen en massaal naar buiten bars en cafes om te genieten van de zon.

Helsinki de huidige bevolking is ongeveer 604,380, maar de grotere Helsinki regio, met inbegrip van de voorsteden van de aangrenzende administratieve gebieden van Espoo en Vantaa heeft een bevolking van meer dan 1,3 miljoen.

Klimaat

Helsinki behoort tot's werelds meest noordelijke hoofdsteden en de lange winter, van November tot maart, is donker en bevriezing. Temperaturen in de winter gemiddeld-5 ° C, maar de gevoelstemperatuur maakt het voelen nog kouder en het kwik kan duik hieronder-20 ° C op een bijzonder koude dag. Sneeuw valt alleen met tussenpozen en vaak in de grijze slush smelt.

De zomer is aangenaam, maar kort, duurzame van begin juni tot eind augustus. Hoogtepunten zijn meestal rond de 22° C en soms klimmen boven de 27° C, met dieptepunten meestal variërend tussen 15 tot 20° C. Parken barstte in groen en zonaanbidders dot stranden van de stad. Als gevolg van de noordelijke ligging zijn de daglichturen ongewoon lang zijn in de zomer, met zonsondergang erg laat in de avond, en vrijwel geen duisternis 's nachts van begin juni tot half juli.

Praten

De stad is officieel tweetalig, met een Fins-sprekende meerderheid van 86% en een zichtbare 6% Zweedstalige minderheid. De meeste van de Fins-sprekende meerderheid weten echter alleen de basis van Zweeds, die ze geleerd op school. De meeste Finnen spreken Engels meer dan Zweeds. Hoewel de lokale bevolking zal waarderen een inspanning te zeggen een paar woorden in het Fins, zal gemakkelijk overgeschakeld naar het Engels. De Zweedse in Finland wordt gesproken met een accent heel anders dan in Zweden.

Straatnamen en vele tekenen in Helsinki zijn in zowel de Finse en de Zweedse.

Krijgen

Met het vliegtuig

Alle internationale en binnenlandse vluchten land in het compacte, moderne en luchtige Helsinki-Vantaa International Airport (IATA: HEL, ICAO: EFHK), die is gelegen in Vantaa, 18 kilometer ten noorden van de centrale Helsinki. Merk op dat in de afgelopen jaren de luchthaven overvolle geworden, dus vertragingen verwachten bij het doorlopen van de veiligheid, met name in de Scandinavische zomer vakantie periode. Er zijn twee aangrenzende terminals, verbonden door een korte wandelpad:

T1: SAS, Blue1 en andere luchtvaartmaatschappijen van de Star Alliance (met uitzondering van Turkish Airlines in T2).
T2: Finnair, OneWorld partners, KLM, Noors en de meeste andere luchtvaartmaatschappijen.

Met de trein

Alle langeafstandstreinen in Finland en de Russische steden van Moskou en Sint-Petersburg beëindigen in het hart van de stad aan de og (Centraal Station). Dit station biedt ook gemakkelijke gegevensuitwisseling met de metro en tram lijnen. Alle treinen behalve Allegro stoppen ook aan Pasila station, dat het laatste station vóór Centraalstation is. Vanaf Pasila kunt u aan de tram-en buslijnen.

Met de auto

Snelwegen verbinden Helsinki naar Turku naar het westen, Tampere en Lahti aan het noorden, en Porvoo en naar Sint-Petersburg in het Oosten.

Met de bus

Bussen voor interlokaal nationale en internationale beëindigen op het nieuwe ondergrondse centraal busstation (Linja-autoasema) in het midden van de Kamppi (Kampin Keskus). Het station ligt naast Mannerheimintie, direct aangesloten op het metrostation Kamppi en op een korte loopafstand van het Centraal Station.

Per boot

Helsinki is goed verbonden met veerdiensten naar Tallinn (Estland) en Stockholm (Zweden), en er zijn beperkte diensten naar Travemünde & Rostock, Duitsland, evenals Gdynia, Polen. Lijndienst naar Sint-Petersburg (Rusland) werkt weer sinds April 2010, en er zijn af en toe zomer-en winterforfait cruises.

Omzeilen

Centrale Helsinki is vrij compact en kunnen worden onderzocht door de voet met de energieke bezoekers. Een combinatie van wandelen en openbaar vervoer misschien wel meest geschikte ter dekking van de bezienswaardigheden in Helsinki. HSL biedt de succesvolle Journey planner, een intermodale reisplanner voor het openbaar vervoer van uitgebreide stedelijke gebied van Helsinki gratis en vrij van advertenties sinds 2001. Ook is fietsen route vinden geboden door de Journey Planner.

HSL leidt het werk op een implementatie van de routefinder met auteursplicht code en open gegevensstandaarden (uitwisseling). De laatste demo is te zien op matka.hsl.fi en het heeft locatie bewustzijn en kaart service vanaf 2015.

Wat te zien

Omgeven door zee en een enorme archipel, is Helsinki op zijn best in de zomer wanneer de dialoog tussen de stad en de natuur op zijn recht is. De klassieke Helsinki bezienswaardigheden kunnen worden onderverdeeld in een eclectische reeks van kerken en een breed scala aan musea. Zie voor een kust amble langs enkele van Helsinki van kleine en grote bezienswaardigheden, de route A kust wandeling in Helsinki.

Hebt u een korte hoeveelheid tijd in Helsinki, desgewenst kunt u te volgen de aanbevolen routes van Helsinki, die begint in het Saarinen ontworpen Centraal Station en gaan naar het plein van de Senaat en de Lutherse kathedraal, de Athenium Othrodox, Market Square, en daarbuiten.

Suomenlinna

Als er slechts één plaats in Helsinki in de zomer, zou u het Suikerbrood maken. De "Gibraltar van het noorden" was ooit het grootste Fort van de zee in de Oostzee, gebouwd door de Zweden in het midden van de jaren 1700s tegen hoge kosten te beschermen hun oostelijke flank. Maar toen de Russen binnenviel in februari 1808, het grootste deel van het Zweedse leger onvoorbereid en failliet haastig trok, waardoor de Russen belegeren de vesting te veroveren van Helsinki zonder slag of stoot. Met geen versterkingen in zicht, commandant Carl Olof Cronstedt overgegeven onvoorwaardelijk twee maanden later, en Finland werd afgestaan aan de Russen. Cronstedt van acties waarschijnlijk talloze civiele levens gered, maar koning Gustav IV een zondebok nodig en hem ter dood veroordeeld wegens verraad; Gelukkig, de verliezende koning was zichzelf snel omvergeworpen en Cronstedt leefde zijn jaren tuinieren.

Hedendaagse Suomenlinna is nog steeds leven in zijn eigen tijd met alleen oude gebouwen, weinig auto's, minder dan duizend inwoners en veel van de oude vestingwerken, catacomben en gietijzer kanonnen. Maar het is niet zomaar een museum: het gespartel complex huizen, restaurants, cafés, theaters en musea, en is een zeer populaire plek voor een picknick op een mooie zomerdag, kijken naar de enorme passagiersveerboten drift door op hun weg naar Estland en Sint-Petersburg. Het werd opgenomen in de UNESCO World Heritage List in 1991 als een uniek monument Europese militaire architectuur.

Toegang tot het eiland zelf is gratis, maar u moet betalen voor de rit van de veerboot. De HSL-veerboot van Market Square is de goedkoopste en meest comfortabele manier van getting there. De veerboot is een onderdeel van het lokale verkeer van Helsinki, dus hebt u een dagkaart HSL hierin veerboot reizen. De veerboot loopt ongeveer elk half uur en de reis duurt ongeveer 15 minuten. U kunt ook de normale single-HSL-tickets, kunt u overbrengen naar de veerboot als gevalideerd binnen het venster van de tijd van de overdracht. Er is ook een speciale €5, 12-uurs toeristische ticket heen en terug. In het weekend van de zomer is het eiland een populaire picknick bestemming en u wellicht te wachten voor een lange tijd als honderden mensen terminal van de ferry menigte. In dit geval kan het zijn moeite waard om het gebruik van de duurdere privé veerboot bedrijf aan het andere einde van het marktplein.

Andere eilanden

Een prachtige archipel (saaristo) rondom het centrum van de stad Helsinki. Naast de grote eilanden hieronder vermeld, er zijn lijndiensten naar vele kleinere eilanden, en u kunt hen ook tour door sightseeing cruise. Allermeest naar de cruises vertrekken vanaf de westelijke hoek van het marktplein en de laatste van één tot enkele uren. Opmerking de meeste veerboten en cruises alleen in het zomer hoogseizoen werken.

Seurasaari openluchtmuseum. Een aangename eilandje ten noorden van het centrum, gevuld met walking trails en authentieke oude Finse huizen verzameld uit alle hoeken van het land. Een uitstekende halve dag reis, leidt vooral in de zomer, wanneer veel gebouwen hebben praktiserende ambachten in klederdracht. Er is een zeer aangename als enigszins pricy zomer café/restaurant op een kleine heuvel in het midden van het eiland. Toegang tot het park gratis, indienststelling van de museumgebouwen kost €9 (€6 concessie), koop tickets aan de ingang. Neem bus 24 van Erottaja aan de noordzijde van de Esplanadi aan de terminus (20-30 minuten), dan lopen over de brug. Pas op voor huurling eekhoorns die uw zakken zal inval als u een levensmiddel draagt.

Pihlajasaari. Weinig toeristen vinden hun weg hier, maar dit is een zeer populaire zomer plek voor Helsinkians, met zandstranden (met inbegrip van een gemengde naaktstrand) en een koud biertje en ciders dishing restaurant. Veerboten uitvoeren vanaf de pier van de Merisatama aan de zuidkant van Kaivopuisto Park (tram 3B) elk uur vanaf 9:30 AM tot 8:30 uur.

Korkeasaari. Een eiland in Centraal Helsinki bekendst Helsinki Zoo, met ongeveer 200 soorten dieren. Verbonden met het vasteland door een brug (bus 16 vanaf Centraalstation), in de zomer die u ook voor een 15-min veerboot rit van Hakaniemi en marktplein kiezen kunt.

Vallisaari. Een oude vesting eiland naast Suikerbrood, geopend voor het publiek in mei 2016. Bezoekers kunnen de forten en de natuur ontdekken. Toegang per ferry vanuit Market Square, 20-30 min (met stop at Suomenlinna op de terugweg),

Olympisch bezienswaardigheden

Helsinki is een Olympische stad, de gastheer van de Olympische spelen van 1952.

Olympisch Stadion. Oorspronkelijk gebouwd voor de Olympische spelen van 1940 (afgelast vanwege de WO II) en gerenoveerd voor de wereldkampioenschappen atletiek 2005. Naast het stadion zijn voetbalvelden. Er is een Museum van de Sport in het stadion gebouw. Een ander stadion genoemd Sonera stadion is niet ver van de Olympische site. Het meest populaire gebouw in het complex, is echter de Uimastadion, Helsinki het grootste buitenzwembad (open mei-september), waarvan drie zwembaden en glijbanen ongeveer 5.000 bezoekers per dag in de zomer trekken. Na de oorlog werd het zwembad gebruikt voor het opslaan van haring en aardappelen. Het Olympisch stadion zal gesloten zijn vanaf 2015 totdat het jaar 2019, als gevolg van de bouw en de modernisering werken.

Olympische toren. Het stadion functies 72m hoge toren (14 verdiepingen) dat een geweldig uitzicht over de stad biedt. De toren zal gesloten zijn vanaf 2015 totdat het jaar 2019, als gevolg van de bouw en de modernisering werken.

Te doen

Vintage tram rijden, Havis Amanda fontein op het marktplein. Za-zo 10u - 5 pm. genieten van een ritje op een eeuwenoude tram! Als het weer warm is, zitten in de auto open aanhangwagen. De bestuurder neemt je mee op een 20 minuten durende lus tour rond de stad centrum gebied (er is dat geen commentaar maar foto kansen zijn overvloed omdat er geen ramen in de open tram vanaf 1909!). De treindienst voert jaarlijks van half mei tot eind augustus, zaterdag en zondag alleen, met vertrek vanaf het marktplein elk half uur tussen 10 en 5.

Kopen

Winkelen in Helsinki is over het algemeen duur, maar fans van Fins en Nordic design vindt genoeg dingen van belang. Vanaf het begin van 2016, hebben de winkelen uren zijn bevrijd van de verordening, wat betekent dat elke winkel kan zelf bepalen. Dus de normale openingsuren van tevoren moeten worden gecontroleerd als er is en zullen meer en meer variatie. De meeste grote winkels en warenhuizen zijn geopend weekdagen van 9u tot 21U. Net als in de rest van Finland, de meeste winkels sluiten door 6 PM op zaterdag en zondag (vanaf 2010 mogen alle winkels open elke zondag tussen 's middags en 6 PM). Een uitzondering is de Asematunneli complex, gelegen metro grenst aan het Centraal Station, de meeste winkels zijn open tot 22.00 uur bijna elke dag van het jaar.

Kruidenieren en K-supermarkt en Lidl in het centrum van Kamppi (zie hieronder) en de S-markt supermarkt hieronder Sokos, naast het centraal station, zijn open elke dag tot 10 PM. kleine supermarkten en de R-Kioski supermarkt-keten open tot 22.00 uur of 11 PM het hele jaar door, ook zijn. Een handvol kleine Alepa Kruidenieren en supermarkten 24 uur per dag geopend een dag behalve op nationale feestdagen zijn, met inbegrip van Alepa Eliel, gelegen onder de commuter trein op het Centraal Station sporen. In het centrum kleine Delish en Pick A Deli gemakswinkels in het centrum van de stad vindt u, 24 uur per dag jaar maar duurder dan reguliere supermarkten openen.

Markten in Helsinki

De meeste outdoor markten in Helsinki zijn alleen in de zomer geopend, maar de markthallen zijn het gehele jaar geopend. Ze zijn ideale plekken om te proeven van de Finse delicatessen.

Hakaniemi markthal (Hakaniemen kauppahalli) en Hakaniemi openlucht markt (Hakaniemen tori). Een drukke markt bezocht door de lokale bevolking, dit is waar u specialiteiten kunt vinden tegen betaalbare prijzen. De eerste verdieping van de markthal is grotendeels voedsel. Ga naar de tweede verdieping voor ambachten en souvenirs. De openlucht markt biedt verse groenten en seizoensproducten. Lopen op Hämeentie uit Hakaniemi markt, vindt u allermeest naar Helsinki van Afrika, het Midden-Oosten, Indiase en Aziatische supermarkten. Metro: Hakaniemi. Tram: 1, 1A, 3, 6, 6T, 7, 9.

Hietalahti markthal, Hietalahdentori (tram 6), tel. +358 9 670145. Breed scala aan verse levensmiddelen en geconserveerde levensmiddelen te nemen als souvenir. U kunt een snelle snack, of genieten van lunch of diner op de populaire restaurants en cafés in de hall. Aan het andere uiteinde van de mooie wandeling Bulevardi straat van het centrum. Open M-F 8 AM - 6 PM, Sa 8 AM - 4 PM.

Rommelmarkt van Hietalahti Open Air. Naast Hietalahti antieke en Art Hall is dit de meest populaire vlooienmarkt in Helsinki. Jaar geopend, maar de drukste van mei tot augustus.

Marktplein (Kauppatori). Aan het einde van de Esplanadi de zee, en slechts een blok van de Lutherse kathedraal of de Athenium, dit plein openluchtmarkt is in de must-see zone voor de meeste bezoekers en verkoopt verse vis en produceren van heel Finland. Open het hele jaar door. Het is het drukste in de zomer, hoewel de kerstmarkt in December ook de moeite waard een kijkje is. Een deel van de markt is gewijd aan souvenirs, maar beste koopt hier zijn de verse bessen en andere producten. Probeer de zoete groene erwten (herne) in de zomer. Gewoon pop de pod open en eten als is. Market Square is ook de site van de fontein Havis Amanda.

Oude markthal (Vanha kauppahalli). Net ten zuiden van Market Square herbergt dit gerenoveerde oude bakstenen gebouw de beste collectie Finlands van gourmet voedsel boetieks. Proberen te vinden van de stal welke verkoopt salami dragen! Tram: 2, 3, 1, 1A.

Wat te eten

Helsinki heeft verreweg de beste kosmopolitische restaurants in Finland, en is een goede plek om te ontsnappen van de gebruikelijke voeding van vlees en aardappelen, dat wil zeggen, als u kunt het gelag. Zoals gebruikelijk in Finland is de beste tijd om uit te eten lunch, wanneer de meeste restaurants bieden lunch ingesteld voor ongeveer €6-10. Lunch sets worden meestal geserveerd vanaf 10: 30UUR tot 2 uur, maar de tijden variëren tussen locaties. 'S avonds zijn alleen begroting plaatsen minder dan €10, terwijl splurges kosten ruim €30 per hoofd.

Een verrassend groot aantal restaurants dicht bellen naar beneden voor een maand of meer in de zomer (juli-augustus), dus vooruit om teleurstelling te voorkomen.

Voor een budget minded persoon, kunt u overwegen Oost-helsinki. Neem de metro (metrostation), door te betalen voor een dagkaart (bij elke R-kioski). Vervolgens gaan de hele weg naar het Oosten te Mellunmäki. Ervoor te zorgen dat zijn niet de Vuosaari-lijn, hoewel dat een ook een fatsoenlijk aanbod van restaurants heeft. Hoe dan ook, vindt u naast het metrostation Mellunmäki Il Treno, een restaurant in de mid-range geprijsd maar het aanbieden van de superieure voedsel. Het is echter in de normale regel voor vlees en aardappelen. Ik Raad hun aardappel bijgerecht van knoflook, die helaas geprefabriceerd in de meeste restaurants is, maar hier kunt u het zoals het is verondersteld om worden gemaakt.

New York City is thuis op een aantal van de mooiste musea van de kunst in het land, en in Manhattan, vindt u de fraaiste van allemaal. Het Metropolitan Museum of Art in Central Park heeft grote bedrijven die een aantal collecties vertegenwoordigen, elk van die rangen in zijn categorie onder het beste in de wereld. Binnen dit één gebouw vindt u wellicht's werelds mooiste collectie van Amerikaanse kunst, periode kamers, duizenden Europese schilderijen, met inbegrip van Rembrandts en Vermeers, de grootste collectie Egyptische kunst buiten Cairo, een van's werelds mooiste islamitische kunstcollecties, Aziatische kunst, Europese beeldhouwkunst, middeleeuwse en Renaissance kunst, antiquiteiten uit de hele oude wereld en nog veel meer. Alsof dat alles nog niet genoeg was, het Metropolitan ook werkt het The Cloisters, gelegen in Fort Tryon Park in Upper Manhattan, herbergt een verzameling van middeleeuwse kunst en bevat elementen van vijf middeleeuwse Franse kloosters en andere monastieke sites in Zuid-Frankrijk in haar beroemde tuinen.

Is in de buurt van de Metropolitan, in de Upper East Side, het Guggenheim Museum. Hoewel meer beroemd om haar architectuur dan de collectie het zijn gastheren, de spiraal galerijen ideaal voor het tentoonstellen van kunstwerken. In de buurt is ook het Whitney Museum of American Art, met een collectie van hedendaagse Amerikaanse kunst. In Midtown Manhattan, het Museum van de moderne Art(MoMA), bezit de meest uitgebreide collectie van moderne kunst in de wereld, en is zo groot dat zij moeten worden meerdere bezoeken om te zien alle van de werken tentoongesteld, waaronder Sterrennacht van Van Gogh en Picasso's Les Demoiselles d'Avignon, evenals een uitgebreide industriële design collectie. Midtown is ook de thuisbasis het Paley Center for Media, een museum gewijd aan televisie en radio, met inbegrip van een enorme database van schedules. Onbekend naar sommige Harlem, voorheen bekend als de zwarte Mekka van Amerika, is de thuisbasis van de belangrijke bezienswaardigheden van New York stad zoals de Apollo Theater en 125th. Ook vindt u de Studio Museum en de hedendaagse kunstgaleries zoals Tatiana Pagés Gallery.

In Brooklyn's Prospect Park is het Brooklyn Museum of Art het tweede grootste art museum van de stad met uitstekende collecties van Egyptische kunst, Assyrische reliëfs, 19e-eeuwse Amerikaanse kunst en kunst uit Afrika en Oceanië, onder andere dingen. Long Island City in Queens is huis aan een aantal musea, waaronder de PS1 Contemporary Art Center, een filiaal van het Museum of Modern Art en het Museum van de Moving Image, die vitrines films en televisie kunst.

Wetenschap en technologie

In New York City bezit geen museum een slingering over kinderen zoals het American Museum of Natural History in de Upper West Side van Manhattan. Met de Hayden Planetarium, ongelooflijke astronomie exposities, dierlijke diorama's, vele zeldzame en mooie edelstenen en minerale monsters, antropologie zalen en een van de grootste collecties van dinosaur skeletten in de wereld, biedt die plaats tal van prachtige bezienswaardigheden.

In de buurt van Times Square in het Theater District neemt de Intrepid Sea, Air & Space Museum een pier op de Hudson rivier, met het vliegdekschip Intrepid gedokt hier en houden van sommige ongelooflijke ambachtelijke voor lucht- en ruimtevaart.

Over in de Flushing wijk Queens, op grond van de voormalige World's Fair, is de New York Hall van wetenschap, waarin de grote zaal van de beurs en nu vol hands-on exposities voor kinderen om van te genieten.

Een andere opvallende museum is het Museum van de doorvoer gelegen in een verlaten station in Downtown Brooklyn. De oude metro auto's zijn een echte traktatie en het museum is een must als je in New York met jonge geitjes (en goed de moeite waard het zelfs als u niet bent).

Parken

Hoewel het beeld dat veel mensen van Manhattan hebben is eindeloze wolkenkrabbers en verpakte trottoirs, de stad beschikt ook over vele prachtige parken, variërend van kleine vierkantjes tot de 850 hectare Central Park, en er zijn moeite waard parken in elke borough. Uit de standpunten van de New Jersey Palisades van Fort Tryon Park in Upper Manhattan, naar de grand Pelham Bay Park in The Bronx, en de beroemde Flushing Meadow Park in Corona, Queens, site van het US Open tennistoernooi, is er meer dan genoeg om elke bezoeker bezig houden. En bijna elk park is een geweldige plek om te rusten, lezen, of gewoon ontspannen en Bekijk de streaming verleden mensen. Om meer te weten over New York City parken, kijk naar de website van New York City Department of Parks & recreatie en de WikiTravel-pagina's voor elk stadsdeel.

Merk op dat met uitzondering van speciale evenementen, alle NYC parken zijn gesloten 1 AM – 6 AM. Ook als een herinnering aan jongeren, is het illegaal om te beklimmen van bomen in het park in New York City.

Wat te doen

Een algemene woord van advies over bezienswaardigheden in New York:

Toeristen besteden vaak hun hele vakantie in New York staan in regel (of zoals New Yorkers zeggen, "standing on line"). Dit is vaak niet nodig; Er zijn meestal alternatieven. Bijvoorbeeld, kan men kiezen te vermijden van het Empire State Building gedurende de dag (het is open, en lege, laat, tot middernacht of 2 AM in het weekend in de zomer), slaat u de Statue of Liberty in het voordeel van de Staten Island Ferry en wegblijven van het Guggenheim op maandag (het is een van de enige musea open die dag). Er is ook geen reden zich in lijn voor een Broadway show als u reeds een ticket met een toegewezen stoel. Als je liever, een drankje in de buurt krijgen en terug dichter bij gordijn tijd, komen wanneer u direct wandelt in. De regels voor bus tours kan absurd omdat toeristen die alle lijken te hebben van de exacte dezelfde route - die op een bus in de ochtend in Times Square is krijgen, voor de Statue of Liberty uitstappen, en op de oostzijde in de middag eindigen. Waarom niet naar de binnenstad in de ochtend, en opslaan van Midtown voor de middag? U zal uzelf bedanken voor het vermijden van de drukte. Ook begrijpen dat bussen de langzaamste manier zijn te gaan crosstown in Midtown Manhattan tijdens de piekuren, en taxi's zijn niet veel beter. Vaak bent u beter af op voet of de metro nemen.

Kopen

New York is aantoonbaar de modehoofdstad van de Verenigde Staten, en is een grote shopping bestemming voor mensen over de hele wereld. De stad beschikt over een ongeëvenaarde aanbod van speciaalzaken, warenhuizen en boetieks. Sommige buurten bogen op meer winkelen opties dan de meeste andere Amerikaanse steden en zijn beroemd geworden als consument bestemmingen. Om het even wat dat u eventueel wilt kopen kan worden gevonden in New York, met inbegrip van kleding, camera's, computers en toebehoren, muziek, muziekinstrumenten, elektronische apparatuur, art supplies, sportartikelen, en allerlei soorten levensmiddelen en keukenapparatuur.

Straatverkopers

In New York City is het gebruikelijk dat straatverkopers instellen op de stoep, dicht bij de stoeprand, tabellen en objecten verkopen. Ze zijn verplicht tot het verkrijgen van een vergunning voor het uitvoeren van deze activiteit, maar het is legaal. Aankoop van deze leveranciers is over het algemeen legitieme, hoewel merknaam goederen kopen van deze leveranciers (vooral dure kleding en films) ziek geadviseerd is als de producten die worden verkocht goedkope imitatie producten worden kunnen. Het wordt beschouwd als veilig minder duur om goederen te kopen van deze leveranciers, maar meest accepteert geen betaling per credit card, dus je moeten zal om geld te brengen. Voorzichtig zijn met name een straatverkoper die niet uit een tabel (met name leveranciers die u met hun koopwaar in een aktentas tot) verkoopt deze goederen zijn vrijwel zeker goedkope imitatie producten.

Eten

New York heeft, zoals je van de Big Apple, alle eten opties gedekt verwachten zou en u vindt bijna elk type van voedsel beschikbaar en elke keuken van de wereld vertegenwoordigd. Er zijn tientallen van duizenden restaurants aan alle smaken en budgetten, variërend van groezelig $0.99-een-slice pizza gewrichten tot $500-a-plate prix fixe sushi en exclusieve Michelin-ster eetgelegenheden. Elke hoek van de stad en de DIY maaltijden zijn duizenden delis, bodegas en kruidenierszaken dot gemakkelijk en goedkoop te vinden. Straatvoedsel komt in verschillende smaken, variërend van de alomtegenwoordige New York hotdog leveranciers aan de vele karren met Midden-Oosterse keuken op straathoeken in midden van de stad. Echter in de Mid stad wees op uw hoede van restaurants en bars zowel onmiddellijk op/nabij Times Square, of in de buurt van het Empire State Building - zijn veel toeristische vallen verzilveren op de goedgelovigheid en gebrek aan lokale kennis van de reizigers. New Yorkers zou niet dromen van uit eten in dergelijke plaatsen; je moet ofwel niet! Het loont dus wees avontuurlijk en reiken in de individuele buurten voor een echte authentieke NYC eetervaring!

Straatvoedsel

Niets onderscheidt New York meer van andere Amerikaanse steden dan de verbazingwekkende hoeveelheid voedsel gekookt en geserveerd op de straten. Beginnend met de duizenden hotdog staat op bijna elke hoek van de straat (probeer Hallo Berlijn op 54e en vijfde voor de best beoordeelde worstjes), zijn de mogelijkheden eindeloos. Mensen tocht naar Jackson Heights in Queens voor een beet van de beroemde arepas van de Arepa dame. Vers gekookt Indiase Ontbijtschotel worden geserveerd voor een schijntje op de stand van de NY Ontbijtschotel in Washington Square Park. De Trinidad/Pakistaanse Trinipak kar op de 43ste en zesde. Danny Meyer, de beroemde restauranthouder, heeft een hamburger staan ("Shake Shack") in Madison Square Park, alsmede een nieuwe locatie op de upper west side. De halal aanbod in midtown zijn legendarische (Kwik-maaltijd op de 45e en zesde; Kip Guy/Halal kip op de 53ste en zesde en vele anderen). Meeste karren serveren lunch (vanaf ongeveer elf in de ochtend tot vijf of zes 's avonds) en verdwijnen na donker, dus kijk voor een kar in de buurt van u, ruiken wat koken en genieten van een warm en vaak smakelijke lunch voor een paar dollar (een maaltijd kost overal van ongeveer $2-8). In de ochtenden, uit over 6 AM - 10 AM, de straten zijn bezaaid met koffie karren die verkopen koffie, croissants, bagels en Deens gebak en zijn goed voor een goedkoop ontbijt: kleine koffie en een bagel voor een dollar of zo. Vele verkopers verkopen van 10u tot 19U keuzes voor lunch en diner, met inbegrip van hotdogs, hamburgers, gyros en halal. Andere straatverkopers verkopen Italiaanse ices, pretzels, ijs en geroosterde pinda's. Ook rond te kijken voor de koffie-vrachtwagen (vaak gevonden in unnion Square), dessert vrachtwagen, evenals de Belgische wafel truck die zwerven rond de stad.

Doe het zelf

New Yorks vele markten en kruidenierszaken zorg bereiden van je eigen voedsel interessant en gemakkelijk. Bijna elke supermarkt, deli of bodega heeft een Graanpreparaten sectie waar kunt u uw eigen salade (Let op, u wordt geladen door het pond!) of gezouten voedingsmiddelen zoals burrito's, taco's, curry's en rijst, lasagne, pasta's, vooraf bereid of vers-en-klare broodjes en vele andere soorten voedsel kopen. Whole Foods heeft vijf locaties van de New York City, allen met een verscheidenheid van levensmiddelen, en een schone plek om te zitten en eten maar elke supermarkt zal genoeg om weg te nemen naar het park of uw hotelkamer voor een goedkope maaltijd. Hebt u een plaats om te koken, vindt u vrijwel elke soort voedsel in New York al hebt om te reizen naar de buitenste wijken voor etnische ingrediënten. De meeste supermarkten hebben Thaise, Chinese en Indische sauzen smaak toevoegen aan uw pot, en velen, vooral in upper Manhattan, hebben de ingrediënten die nodig zijn voor een Mexicaanse of Midden-Amerikaanse maaltijd, maar ga naar Chinatown voor de beste Chinese ingrediënten, Little India in Murray Hill voor Indiase ingrediënten, Flushing voor alle dingen Chinees of Koreaans, Jackson Heights voor Peruaanse, Ecuadoraans en Indische , Flatbush en Crown Heights voor Jamaicaanse, Williamsburg voor Kosher, Greenpoint voor Poolse of Brighton Beach voor Russische en Oost-Europese. Vragen rond waar je van uw favoriete etnische ingrediënten krijgen kunt en u vindt reizen rond in lokale buurten een lonende ervaring. Er is ook een Trader Joe's op het plein van de unnion voor goedkope maar heerlijke supermarkt koopt. Western rundvlees supermarkten bieden meer voedsel van verschillende etnische groepen dan gemiddelde supermarkten.