Gratis wijzigen of annuleren

Tot 24 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen of annuleren
Laagste Prijs Garantie

Bespaar tot 50% op autoverhuur

Laagste Prijs Garantie
Alle prijzen zijn inclusief

Onze prijzen zijn inclusief CDW, diefstal cascoverzekering, luchthaventoeslag, belastingen etc.

Alle prijzen zijn inclusief

Nice Luchthaven AUTOVERHUUR | Huurwagen Nice Luchthaven

Vind een goedkope huurauto met Express Auto Huren in Nice Luchthaven. Kijk niet verder, wij bieden hier U een all-inclusieve prijsvergelijking tussen meerdere autoverhuur merken. Vul uw gewenste pick-up locatie in en selecteer Uw reisdatums. Dan krijgt U een eenvoudige real-time overzicht waar U alle autoverhuur bedrijven kunt vergelijken in Nice Luchthaven.

GEEN PROBLEMEN MET VERZEKERINGEN!

Als U boekt met ons heeft U geen problemen na aankomst in Nice Luchthaven met extra verzekeringen of andere verkoop trucs. Onze prijzen zijn over het algemeen inclusief; all-risk verzekering, diefstal verzekering, aansprakelijkheids verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. De all-risk verzekeringen hebben meestal een eigen risico tussen de 300 en 1500 euro en deze eigen risico kunt U ook afkopen voor een klein bedrag tijdens U boeking online. Wat ook belangrijk is dat U een reservering kunt veranderen of opzeggen tot 24 uur voor het ophalen van de auto in Nice Luchthaven.

BETERE PRIJZEN DAN ALS U DIRECT BOEKT

Vanwege onze grote volumes kunnen wij huurauto's goedkoper aanbieden in Nice Luchthaven dan wanneer je direct boekt met het autoverhuurbedrijf. Kijk zelf op hun website en U zult zien dat onze prijzen lager zijn dan op hun site. Het verschil kan oplopen tot 40% goedkoper. Wij werken met meer dan 1100 autoverhuur bedrijven over de hele wereld. Wacht niet meer en neem een kijkje naar onze autoverhuur aanbiedingen in Nice Luchthaven!

Onze populairste bestemmingen in Nice Luchthaven

Nice - Luchthaven

Nice Cote D Azur Airport Car Rental Center Av Didier Daurat, Nice, 06281

Nice

3 Avenue Gustave V, Hotel Le Méridien, Nice, 06000

Nice - Sainte-marguerite

33-37 Chemin Des Arboras Au Niveau Du 302 Bd Du Mercantour, Nice, 06200

Nice - Treinstation

Gare Sncf, Nice, 06008

Nice Promenade Des Anglais

3 Avenue Gustave V, Hotel Le Méridien, Nice, 06000

Nice - Ouest

155 Boulevard Napoleon Iii, Nice, 06200

Nice Luchthaven Informatie

Mooi (uitgesproken als het Engelse woord "nichtje") is een grote stad in Frankrijk aan de Franse Rivièra. Het is een populaire bestemming voor vakantiegangers, zowel jong en oud, met iets te bieden voor bijna iedereen. Het is goed-gekend voor het prachtige uitzicht over de Promenade des Anglais, haar beroemde waterkant, en is een etnisch divers havenstad.

Begrijpen

Zijn oorsprong kunnen worden gevonden onder de Gallo-Romeinse ruïnes van Cimiez, in de heuvels boven de boulevard de Cimiez van het centrum. Cimiez bevat ook een klooster en enkele musea, maar tegenwoordig, allermeest naar de inwoners van de stad leven dichter bij zeeniveau. Leuk maakte deel uit van het Italiaanse hertogdom van Savoia, waarna het Koninkrijk Sardinië, totdat het werd afgestaan aan Frankrijk in 1860 door een opgetuigd verkiezingen, tegen de wil van de bevolking. De oude lokale taal is Nissart, maar natuurlijk, iedereen spreekt Frans. Ga er niet van iedereen je tegenkomt zal Engels spreken — een inspanning op Frans wordt altijd gewaardeerd.

Krijgen

Met het vliegtuig

Nice luchthaven (NCE) is een van de drukste in Frankrijk en heeft regelmatige dagelijkse vluchten naar Parijs en direct naar de meeste grote steden in Europa, met inbegrip van Moskou, evenals New York en Canada (seizoensgebonden), en een aantal bestemmingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De luchthaven ligt aan het westelijke uiteinde van Nice op een stortplaats. Aankomst en vertrek bij mooi weer biedt vaak prachtig uitzicht op de Franse Rivièra.

De meeste luchtvaartmaatschappijen gebruik Terminal 1 (de oudere terminal) terwijl Terminal 2 is voornamelijk gebruikt door Air France (en partners) en Easyjet. Er is een gratis pendelbus tussen de terminals.

Athene luchthaven naar centrum van de mooie stad — de goedkoopste verbinding met leuke stad is de lokale busservice 23 (Terminal 1), € 1,50 kost, en worden uitgevoerd tussen 5:30 AM en 8:05 PM. De reis duurt ongeveer 20 minuten van T1 naar het centrum, eindigend op het grote treinstation (Gare Nice Thiers). De kaarten kunnen online worden gevonden. U kunt ook de airport express bussen (98 en 99 van het Reglement) kost € 6 verrichten eigenlijk dezelfde route naar Nice busstation (Nice Riquier) of Nice treinstation (Gare Nice Ville SNCF) van T1 en T2. Ze lopen elke 30 minuten tijdens de volgende uren: de 98 van 6 uur tot middernacht en de 99 van 8u tot 9 PM. betalen de bestuurder op het instappen en het ticket fungeert als een "Pass de Jour" voor onbeperkt reizen op lokale bussen en de tram die dag. De luchthaven website is informatie en tijdschemaa's voor transport over de weg.

Met de trein

Nice is verbonden met de rest van Frankrijk via de SNCF-trein-netwerk. Een rechtstreekse TGV trein vanuit Parijs naar Nice duurt ongeveer 6 uur, tarief voor een volwassene is ongeveer €100 en op de TGV is een reservering verplicht. De trein arriveert in Nice aan het centraal station, gewoon "Gare Nice Ville" (niet te verwarren met de stations op de stadsgrenzen, Nice Riquier en mooie St Augustin) genoemd. Een nieuwe service genaamd "IdTGV" is nu beschikbaar: het biedt goedkope TGV-tickets (vanaf slechts €19 voor een enkele reis tussen Parijs en Nice). Deze tickets moeten online worden gekocht en worden niet terugbetaald.

Nice verbinden Trenitalia treinen met Italiaanse steden zoals Milaan, Rome en Genua en Venetië. Verbindingen met Trenitalia bestemmingen zijn meestal gemaakt in Ventimiglia, het eerste treinstation in Italië na de Frans-Italiaanse grens. Merk op dat Trenitalia tickets over het algemeen goedkoper zijn als gekocht in Italië in plaats van via de SNCF.

Een interlokaal per nachttrein van Moskou, het maken van stop-overs in Minsk, Warschau en Wenen o.a. hebben nu beginnen lopen. De trein leavs de Belorussky van het Moskou station at 5:21 PM elke donderdag en en bijna op hetzelfde moment twee nachten later in Nice aankomt.

Met de auto

De autoroute A8 is de eenvoudigste manier om toegang tot Nice vanuit het westen (Cannes, Aix-en-Provence) of Italië. Vanaf de West-Neem afslag 50 en volg de borden voor de Promenade des Anglais, die neemt je mee in Nice en ligt op een mooie rijden langs de kust. Vanuit het Oosten Neem afrit 55 en volg de borden voor 'Nice centre'.

De stad vanuit het Oosten, bieden de drie 'Corniches' ('Basse', 'Moyenne' en 'Grande') een prachtige panoramische route van Menton tot Nice. De 'Grande Corniche' is de hoogste; het gaat tot meer dan 500 meter op de zeespiegel in La Turbie.

Met de bus

Nice verbinden interlokale bussen met andere grote Europese steden. Eurolines en de Franse LER "Lignes Express Regionaux" sluit Nice met Marseille, Toulon en Aix-en-Provence tegen een redelijke prijs en aanvaardbaar drie uur reistijd via de snelwegen. De nieuwe Ouibus (http://www.ouibus.com/) is een spin-off van de SNCF en biedt zeer betaalbare tarieven van Nice, bijvoorbeeld 9 euro naar Marseille.

Per boot

Nice klopt langs de kust, zodat u kundig voor wegwijs gemakkelijk geen kwestie zitten moet als u stormloop op gas of laat de wind je helpen. Vergeet echter niet om contact met de lokale poort voor aankomst om een plaats voor uw boot te reserveren. Anders zal waarschijnlijk niet er ruimte voor u.

Nice heeft directe ferry routes naar: Ajaccio (Corsica), Bastia (Corsica), Calvi en Ile Rousse. Vooraf reserveren is aangeraden in alle certificeringsinstantieses.

Omzeilen

met het openbaar vervoer

Elke grote stad aan de Franse Rivièra heeft een eigen busnetwerk van de lokale, voor Nice is het Lignes d'Azur [6] (Antibes heeft Envibus, Cannes Palm Bus, enzovoort), en de 100 of meer Lignes d'Azur routes zijn de belangrijkste vorm van stedelijk vervoer voor locals naar werk of school. Van meer belang zijn voor toeristen verbindt een interlokaal netwerk, de TAM (vervoer Alpes-Maritimes) alle Oost-Riviera steden tussen Cannes en Menton en alle belangrijkste dorpen zoals Èze en Vence. De routes stralen vanuit verschillende bushaltes in de buurt van Vieille Ville (totdat het nieuwe busstation is voltooid in 2016). Bus tarieven zijn slechts € 1,50, met een wijziging in een niet-terugkeer aansluitende service ook toegestaan binnen 74 min, dus het is waard het beheersen van het bussysteem te omzeilen.

De Lignes d'Azur en TAM routes overlapping in en rond Nice, zodat het systeem ticket en het tarief is geïntegreerd aan een gemeenschappelijke zone van de ticket, waarin de lokale Lignes d'Azur vervoerbewijzen en passen worden geaccepteerd op de langere afstand TAM bus alleen tussen (Cagnes-sur-Mer in het westen) en Cap d'Ail kort Monaco naar het Oosten. Het tarief is identiek zijn op beide netwerken - € 1,50 voor een willekeurige afstand - maar met TAM, moet je altijd vertellen de chauffeur uw bestemming, zodat hij beoordelen kan of u zou moeten een TAM-ticket of een Ligne d'Azur kopen. Buiten de gemeenschappelijke zone, Ligne d'Azur paspoorten zijn niet geldig en moet u het tarief van €1,50 contant te betalen.

Met de trein

Nice heeft geen metro en weinig behoefte aan een. De belangrijkste treindienst is de nationale Franse spoorwegen SNCF, die beschikt over de hoge snelheid TGV (langzaam naar Marseille en dan razendsnel naar Parijs en de lokale TER stoppen treinen, die de belangrijkste steden van het Riviera tussen Cannes en Ventimiglia over de grens in Italië dienen, met inbegrip van de dagelijkse pendelen tot Monaco. Minder bekend is de kleine smalle-Gauge spoorweg Chemin de Fer de Provence, die loopt van Nice door de Var-vallei en langs de Route Naploeon, drie uur naar Digne in bovenste Provence. In de zomermaanden, het laatste deel van de reis wordt overgeschakeld naar een echte stoomtrein, de trein des Pignes.

Met de auto

De beste toegang is met de auto vanaf de autoroute A8. De luchthaven is goed ondertekend van de A8 en de A8 is goed getekend vanaf de luchthaven. Zorg ervoor dat u welke kant je gaan weet moet wanneer op de A8 en die RD Session Host krijgt bij het verlaten. Vooral in de ochtend en de avond spitsuur, toestaan dat extra tijd om te gaan met ongevallen en verkeersopstoppingen. De A8 heeft een woeste bocht rechts in de buurt van de luchthaven en ongevallen zijn frequent.

Zelfs als het gaat beter, het besturen van een auto aan de Rivièra is voor de dapperen: de regio heeft een van de ergste ongeval records in Frankrijk en de elk lokaal heeft een favoriete verhaal over een gekke stuurprogramma. Echter, alle grote autoverhuur bedrijven, evenals enkele minder bekende ones, aanwezig zijn. De meeste zijn gelegen in terminal 2. Als u een keuze heeft proberen te halen van een auto die is al goed dinged zodat niemand merkt op dat de nieuwe dings en krassen die u toevoegt. Vergeet nooit om het vergrendelen van de deuren van de auto te allen tijde, om niet te verleiden carjackers.

Door fiets en eBike [bewerken]
Sinds juli 2009 is Nice een openbare fiets verhuur systeem genaamd Velo Bleu geïnstalleerd. Abonnementen rang vanaf één euro per dag 25 per jaar. De eerste 30 minuten van het gebruik is gratis en hoeft u niet nog meer tijd om rond te krijgen in de stad. Velo bleu stations vindt u alles over de stad. Hun website op http://www.velobleu.org/ vindt u een kaart van stations. De fietsen gebruiken moet u een creditcard en een mobiele telefoon en u kunt zich aanmelden op de plek.

Als Nice zelf heuvelachtig is (het hoogste punt binnen de stadsgrenzen is boven de 300 meter) een eBike is de ideale manier om te bewegen verder weg.

Fiets en eBike tochten:

Mooie fietstochten - beste manier om te controleren of Nice op een fiets! 3 uur fietsen tour van Nice nemen in de oude binnenstad, Promenade des Anglais, Place Masséna, Boulevard de Paillon, Place Garibaldi en de Château-heuvel.
eBike de Franse Rivièra - beste manier om te zien van de Franse Rivièra is op een eBike! 4, 5 of 7 uur tour van de Franse Rivièra gebruiken vanwege (elektrisch ondersteunde fietsen). Opties: Villefranche tour, tour van Cap Ferrat, Bellet wijngaarden tour.

Wat te doen

Stranden

Als je naar Nice voor zwemwater of algemene loungen op het strand, desgewenst kunt u nogmaals na te denken. De stranden van Nice bestaan volledig uit grote platte stenen ("gallets"). Een paar privé stranden hebben een laag zand toegevoegd, maar de vrije openbare stranden zijn een steenachtige ervaring. Naast de handdoeken of matten, moet u absoluut brengen sandalen als lopen op de stenen kunnen pijnlijk zijn, en een kussen, als u wilt zitten. Douches (gratis) vindt u op alle openbare stranden en er is een strand volleybal gebied dat is gesaldeerd met wit zand.

Hoewel de stranden voornamelijk keien zijn is het belangrijk op te merken dat vele bezoekers genieten van de mooie lichte blauwe zee zwemmen. Als u bedenken kunt om te lopen voor een paar stappen op de keien, die het is zeker een gelegenheid om te zwemmen in plaats van te spelen in het water als het strand snel daalt en het getijde pull kunnen zeer sterk, en niet voor beginners. Liggend op het strand voor een zon tan of ontspanning is ook beheersbaar, zolang u de stenen/keien op een comfortabel oppervlak voor zittend en liggend herschikken. Prive stranden bieden diverse diensten van restaurants/bars tot de verhuur van ligstoelen en handdoeken.

Veel mooiere stranden bestaan in andere steden dicht door, zoals Villefranche-sur-Mer, Antibes en Cannes, die veel meer zandstrand. Villefranche is een bijzonder voorkeur strand keuze, vooral als reizen met kinderen, slechts 20 minuten rijden met de bus 100 TAM.

Prachtige landschappen

Voor weergaven van Nice is de beste uitkijkpunt de hoogten van Mont boor. Vanuit het vervallen oude Fort en de nabijgelegen villa van Sir Elton John zijn er prachtig uitzicht over de stad Bergen en oostelijke over Villefranche en Cap Ferat.

Ga naar Eze. Het is een klein dorp op weg naar Monaco. Het dorp ligt op een kleine berg en er is een prachtige cactustuin met een spectaculair uitzicht (een must see, 6 € entree). Helaas is de oude stad is volledig gecommercialiseerd met kunstgalerijen, restaurants en souvenirwinkels. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om te vinden van een onbelemmerd uitzicht op de westelijke kustlijn (richting Nice) zonder te betalen. Er is ook Fragonard parfum fabriek die u voor gratis bezoeken kunt. Eze per bus bereiken, nemen de 112 naar Eze Village (niet de 100 waarbij stopt in Eze Gare, een steile 90 minuten loopafstand van Eze Village) Als u gemist een zeldzaam (maximaal 3 uur) 115 bus in Eze Village, er is een pad dat de berg van Eze Village Eze Sur Mer (ook Eze Gare daalt). Dit is het pad van Nietzsche (vernoemd naar de beroemde Duitse filosoof Friedrich W. Nietzsche), met een fantastisch uitzicht en een waterval (aandachtig luisteren, je kan niet zien van de pad). Bergaf lopen via dit pad duurt ongeveer 40 minuten. Het beste uitzicht op de kustlijn zijn te vinden in het lagere derde van het pad. Bussen rijden van Menton-Monaco door Eze Gare terug naar Nice elke 15 minuten of zo en vice versa, waardoor treking back-up van de heuvel niet nodig.

Ook sluiten door is de prachtige Villa-ile de France, de barones Ephrussi de Rothschild, op het prachtige schiereiland van St Jean Cap Ferrat in de zogenaamde gouden driehoek van Villefranche, Beaulieu en Cap Ferrat.

Wandelroutes afkomstig van La Turbie hoog boven Monaco en de Grande Corniche, die dubbele de hoogte boven de zeespiegel van Eze en bieden de geharde wandelaar werkelijk spectaculaire uitzichtspunten over de Rivièra.

Als u wilt combineren verscheidene van deze voorstellen, een prachtige, maar lang en heuvelachtige pad voor de actieve is reiziger de route van Eze-sur-Mer tot Eze Village (Nietzsche pad) en vandaar de voortdurende wandeling op wegen en wandelroutes tot Saint Laurent. Neem de moeite om te bezoeken een enigszins verborgen en secldued strand biedt zelfs de mogelijkheid van het ontdekken van grotten unaccessible te voet naar de ervaren zwemmer. Na Saint-Laurent komt er een prachtig gerenoveerde wandeling direct op zeeniveau naast steile kliffen leiden helemaal in Monaco. De hele tour duurt ca. 6-9 uur, afhankelijk van uw einden en snelheid lopen.

Om te kopen

De meeste winkels en restaurants in Nice zal accepteren de belangrijkste credit cards, evenals betaalkaarten van grote banken (iets uitvoering van de EG of MAESTRO etiketten). Als dit niet u lukt kunt altijd geld krijgen van een van de vele geldautomaten.

Als late 2010, alle winkels zijn tot slot mag openen elke zondag. Vanaf November 2010 ten minste de volgende was begonnen te openen elke zondag: H & M, Zara, Fnac, Bershka toebehoren, Celio, Virgin Megastore en Spar. Sommige locaties van Galeries Lafayette zijn nu open verschillende zondag elke maand maar niet alle van hen, geldt ook voor Nice Etoile Shopping centrum.

Ansichtkaarten (zo veel andere dingen) variëren sterk in prijs. Doen wat vergelijking winkelen zoals de prijsklasse tussen 20 cent en €1 normale briefkaart is. Gewoonlijk zij zal stelt u een back-25 cent per stuk (corrigeren bij juni-2009).

Mooi de belangrijkste winkelstraat straat av Jean Medecin is thuishaven van twee gigantische BMG/stores, Virgin Megastore en de Franse FNAC. FNAC zeker heeft de rand zoals hun veel luisteren stations kunnen 'proberen voordat je koopt' bijna elke CD in het huis, terwijl Virgin duwen alleen een paar promotionele selecties. Beide draaien in de buurt van identieke prijsbeleid op nieuwe albums. FNAC is dichter bij HMV, bieden de meeste vormen van entertainment, waaronder boeken, spelletjes, cd's, DVD's en nog veel meer - de 4 verdieping slaan op de Av. Jean Medecin is een verkennen meer dan waard!

Designer label kledingstukken zijn als overal notoir duur maar algemene mode goederen zijn echt goedkoop in vergelijking met de meeste andere Europese landen en Galeries Lafayette biedt veel onder één dak. Als dat nog niet genoeg voor je, hebben ze ook een enorme superstore op Cap 3000 net naast St Laurent de Var voorbij het vliegveld (Lignes d Azur 52 en TAM bus 200, 400 en 500, La Passerelle stoppen). Dit is ook thuis van Galeries Lafayette Gourmand, een voedsel-superstore rivaal Londense Harrods en Selfridges. De wijnkaart is briljant, met name gangpaden vol Rose de Provence, en er zijn een half dozijn instore lunch-tijd plaatsen.

Goedkope koopje modes worden best gezocht op de enorme open straatmarkt Ventimiglia van elke vrijdag, bereikbaar met de trein vanaf Nice Gare Ville naar Ventimiglia enkele kilometers over de Italiaanse grens. Net voorkomen dat de verleidelijk nep luxemerken verkocht door de veel straat verkopers. De oorlog tegen valsemunterij zeer serieus wordt genomen door de politie van de Franse grens en grote boetes zijn gericht op de "onschuldige" toeristen.

De centrale Nice Etoiles is beschikbaar voor iedereen heimwee naar een bezoek aan een winkelcentrum, met inbegrip van drie verdiepingen van een merk dat is nog steeds groot in Frankrijk - C & A. Meer nostalgie kan ook worden gevonden in av Jean Medecins' "Damart" - Ja, de mensen die u gaf "thermoclactic ondergoed" te houden je warm in de Winter zijn ook groot hier. Ongeveer zo verstandig als de lokale "Bronzage" looien massagesalons.

Een kritische noot: de "duty free" winkels bij terminals van de luchthaven Nice zijn de absolute ergste waarde u ooit zal vinden en moet tot elke prijs worden vermeden: prijzen zijn ver boven die van zelfs de high street. Eten, drinken en sigaretten verschrikkelijk overpriced, en er zijn geen koopjes "voordat u vliegen". Als u nog niet de gewoonte nog geschopt, zijn sigaretten in het bijzonder beste gekocht in Italië over de grens, waar de belastingen over roken gezondheidsbevorderende bestraffende niveaus hebben niet bereikt.

Drinken

Met de hete zomers Niçois is uitvoering van een fles water bijna een must. Niet vergeten die de grootste enkele klacht naar het departement van de toeristische gemeentelijke overheid het aanbod in de restaurants van gemerkte waterflessen waarvan zegel is gebroken is - ie bijgevuld met water van de kraan - en Perrier als Evian in rekening gebracht.

Kunt u een heleboel geld door het kopen van alcoholhoudende dranken en dergelijke in een normale supermarkt in plaats van de leveranciers gericht op toeristen. Carrefour heeft een enorme selectie en in tegenstelling tot de andere supermarkten heeft een beleid van het kopen in wijn Toon "winnaars" onderscheiden zich door hun gouden, zilveren of bronzen medaille stickers.

Sommige populaire plekken om uit te gaan voor een drankje zijn onder andere:

Ma Nolan de — recht in het hart van de 'oude stad' en naast de opera, de Ma Nolan heeft alles wat u van een Ierse pub en meer verwachten zou. Live muziek elke nacht, grote sportevenementen op vier schermen, echt goed eten en vriendelijk personeel. Deze plek is een must.
MC Mahon van — Cool Ierse Pub met pooltafel en leuke thema-avonden. Alleen door de Tram stoppen "Vieux Nice".
Thor Pub — Grote Scandinavische/Ierse Pub met live muziek elke avond. Op twee verdiepingen met een groot terras van deze plek is duur, maar chill. Veel van de grotere hotels (zoals de Holiday Inn) hebben 2-voor-1 drankje coupons die gemakkelijk verkregen kunnen worden zelfs als u niet een gast bent.
Blauwe vinvissen — Blijft open tot de vroege uurtjes van de ochtend.

Wayne's — een oude school bar met live muziek en thema-avonden, een beetje coyote ugly voldoet aan cheers. Wanneer de plaats vol is, dansen mensen op de tafels. Het is enigszins duur te drinken hier (maar Wayne's is niet alleen met dit kenmerk), maar zeker één van de meest leuke/partij plaatsen in Nice. Engels sprekende toeristen lijken ook aangetrokken tot deze balk, maar u zult ook veel Fransen of locals hier ontmoeten.
Checkpoint — Een gezellige bar op de begane grond en een grote dansvloer ondergrondse.
Le Marches — Stijl loungebar op twee verdiepingen met cocktails en tapas.

Master Home — Een pub door Wayne's en King's Pub. Meer "Frans" dan Wayne's en King's pubs en een beetje meer classy. Wanneer u alcoholische dranken bestelt, brengen ze je twee of drie gerechten van nibbles. Hoewel de prijs een beetje duurder dan de "Engelse" pubs naast de deur is, is het nog de moeite waard een bezoek en een fractie goedkoper dat de toeristisch bars/pubs. Probeer de roos (€3.20), de goedkoopste op het menu maar heerlijk!

Wijn in restaurants is vaak woest duur, als de lokale bevolking en bestel het door de "pichet" - meestal een 50 centiliters kruik. Als je zin maar kwaliteit appellation Franse wijn te drinken terug op honk, Les Caves Caprioglio op 16, Rue de la prefectuur in Vieux Nice heeft een fabelachtige kelder van de wijnen die u gewoonlijk alleen lezen in de boeken van wijnen maar zelden zien. Om te zien van Franse wijn maken, de Chateau de Bellet Cremat in het westen van de stad zijn die het dichtst bij Nice en doet rondleidingen op afspraak. (Bereikbaar via de kleine smalle-guage trein van de Chemin de Fer de Provence). Een goede bron voor informatie over de wijn van Bellet is The Riviera Grapevine